自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

人地坐正出風位, 凍到頭都痛埋, 就算著衫都係會凍到震,
佢咪一樣覺得你自私, 你要舒服時人地就難受。

搵下真正解決方法啦!

大宅

回覆:凍就著衫啦!焗死人

凍我知會病,但焗都會焗病。
枱面把風扇已長開。有時我見老細都要開風扇,有啲同事拎張紙係度潑。
如果office有人病,咁焗環境下,好易全部人都中招。

伯爵府

同我一樣...

前排咪好熱既....咁啱壞冷氣,
叫個同事移個細櫃, 想係隔離房吹少少冷氣出黎, 都話唔得會凍親佢,同埋話無左個櫃唔自在喎.......
頂, 你凍就著衫啦, 同埋你有窗口少少吹到你...
我個位死位, 熱到個人無反應幾次, 真係缺氧暈左喇.......

大宅

我對正風口位,坐我前面個位嘅五十幾歲嘅自私精,可能更年期,超怕熱,開大冷氣之外,風口仲要攝D紙皮,等D風吹曬落來。

所以我返工長年都要著長褲,外套,頸巾。仲要俾自私精話我係唔係有病著咁多衫。

子爵府

引用:Quote:quarterday 發表於 15-4-22 04:59 咪

原帖由 mmami 於 15-04-22 發表
早日康復..............
多謝

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我以前老細係熄左冷氣,我焗到差啲抖唔到氣

公爵府

引用:我係坐正風口位既....試過一個月感冒一次持

原帖由 raro 於 15-04-21 發表
我係坐正風口位既....試過一個月感冒一次持續一年,加曬衫,甚至攬埋圍巾,高領衫,之後就好D....
...
同意,坐正風口位
已經唔係凍咁簡單
著衫幫唔到乜

利申:我唔鍾意吹冷氣
但我可以13~14度著短袖

伯爵府

1. 拎膠板/膠file,剪刀,大膠紙
2.直接行埋去問佢d風係唔係吹到個頭唔舒服
3.再同佢講佢較到冷氣太細,你焗到好辛苦,如有汗/面油出示佢睇
4.拎起塊膠板話幫佢痴埋風口位
5.充滿熱情誠意,行動迅速地痴住個風口位等d風唔好直接吹到佢
等佢冇得再較細冷氣
(ง •̀_•́)ง 漫漫長路, 加油

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

你都好有得自己較,我嗰度又係咁,仲要係中央,封哂啲抽風、出風位,仲要叫人閂細,仲叫覺熱嘅人除哂衫

水晶宮

我唔怕凍,但我坐正出風位,成日比D風吹到頭痛.
試過係office用條巾包住個頭,但勁樣衰,
如果攪細D風,D冷氣就唔易吹到其他同事既座位.
我覺得,熱仲可以加風扇,比D凍風吹到正,就算著褸都解決唔到問題.

子爵府

公司有個同事,佢唯一一件外套洗咗,冇衫著,因為凍,竟然敢死閂晒全公司的冷氣,全世界陪佢焗焗焗,癡癡死

男爵府

畀面勳章

外套可以着,衫真係除唔到,有時都想佢地體諒吓唔好熄晒d冷氣

水晶宮

走去同佢講唔好熄,好差熱呀

公爵府

好媽媽勳章

回覆:vickyki 的帖子

我會買風扇吹自己

男爵府

我公司都有個咁的人,著短袖衫,有褸唔著,但走去調高温度到政府要求25度,跟住我就好焗,唔係熱,我為由自己開風扇。

首頁

尾頁

跳至