想生BB

跳至

首頁
34567...10

尾頁

別墅

引用:Quote:原帖由+Gelato_choco+於+15-06-26+發

原帖由 minicc 於 15-06-26 發表
化學唔駛停,小x 要停3個月。半年內係黃金期放心啊~甘樣都計兩次了!touchwood第三次(啋啋啋)要搵醫生跟了 ...
多謝你嘅回覆
希望下次好快會成功

別墅

引用:Quote:原帖由 chiching621 於 15-06-26 發

原帖由 Spongbabii 於 15-06-26 發表
甘蠔皇素其實我老公都有食,就快食晒一樽出,不過我買gnc果隻,好似聽講無貨無得買
其實食茄紅素係幫助咩? ...
茄紅素同蠔皇素都對丁丁好,茄紅素大機會生女

伯爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+水滴滴+於+15-06-26+發表我上

呢個我唔夠膽答妳,建議jm 問番做手術位醫生,有乜唔明都要問啊^^
我問過家~~醫生話隨時都得~

大宅

引用:護士小姐,我想請問放卵2粒,如得1粒著床,

原帖由 raininam 於 15-06-26 發表
護士小姐,我想請問放卵2粒,如得1粒著床,另外的會點?會自動流走?
各位,我想澄清我曾是助護,只係經常跟醫生房所以會知道比較多^^妳指係ivf 嗎?著床唔到的會自動分解的啊。不用擔心影響另外個baby

大宅

回覆 minicc 的帖子

我上月 22 may 黎 m 到今個月 18號 total 28 day
講真 其實真係有啲 怕check 紅d, 因上個月 食左排卵藥終於有條紅線出現 但冇你比我睇個啲 咁深 整整成個排卵期都冇深粗呢樣野

心情即差晒
所以 今個月 好努力咁跑步 等出多啲汗 可以排走多啲毒素

子爵府

回覆:看到jm 們既擔憂,想分享下

Minicc 多謝你出po分享。
另想問醫生話c6 精子形態1,第2次驗係2,請問係唔係好差? 我見網上又話標準係15,又過唔可以低過4,我一大堆問號呀,可否解答一下 另外食咩可以將精子形態改善? thx so much

男爵府

引用:Quote:原帖由 Jobian 於 15-06-26 發表點解

我朋友都割左,不過佢好後生,大約一年先bingo 的,妳要加油啊
我太老了

大宅

引用:好詳細呀… 唔該晒您呀 護士姐姐!之前醫生

原帖由 pppat 於 15-06-26 發表
好詳細呀… 唔該晒您呀 護士姐姐!

之前醫生照到子宮有個1cm嘅瘤,但醫生無話一定要割,只不過話有可能影 ...
1cm 比較細,好多時會定期觀察住,睇下佢有冇大,至於會唔會影響著床要睇埋位置,甘細暫時應ok geh.我以前醫生有講過下覺得現代人吸收太多蛋白質,覺得可能有關連。有咩唔明問番醫生,唔駛唔好意思問到篤。

大宅

引用:好詳細呀… 唔該晒您呀 護士姐姐!之前醫生

原帖由 pppat 於 15-06-26 發表
好詳細呀… 唔該晒您呀 護士姐姐!

之前醫生照到子宮有個1cm嘅瘤,但醫生無話一定要割,只不過話有可能影 ...
試過排卵藥都唔ok ma ?

大宅

引用:Quote:原帖由 minicc 於 15-06-26 發表妳講

原帖由 ignit 於 15-06-26 發表
即是以上情況都係會如常排卵,我地check到有排都有機會包括以上問題?

但如果打算自然受孕係咪好少會咁樣 ...
呢個病會有正常週期,相向體溫的,因為都會分泌荷爾蒙,要超聲波先可以find out, 不過唔算好常見,都係個句,如後生+紅d ,半年內好努力都唔得最好check 下了。

大宅

引用:Quote:原帖由 minicc 於 15-06-26 發表呢個

原帖由 水滴滴 於 15-06-26 發表
我問過家~~醫生話隨時都得~
甘當然相信醫生,加油,祝妳快快好孕

大宅

引用:回覆 minicc 的帖子我上月 22 may 黎 m 到

原帖由 tweetypoon888 於 15-06-26 發表

我上月 22 may 黎 m 到今個月 18號 total 28 day
首先,妳有沒有好努力甘去驗紅d ? 會唔會係miss 左? 有啲jm 係得數小時深粗的。 另外,建議妳可以量體溫,如果找唔到深粗,體溫夾紅d 會更準,亦可以幫妳了解週期係咪有問題,覺得壓力大可以量3個月知道會個pattern 就ok.千祈唔好因為諱疾忌醫,因為愈後生愈容易醫治,亦可以睇番自己經濟能力去plan 排政府定點,要加油呀~

大宅

引用:回覆 minicc 的帖子我上月 22 may 黎 m 到

原帖由 tweetypoon888 於 15-06-26 發表

如果妳週期係28日左右,day 9可以開始用紅d 了!

大宅

引用:Minicc 多謝你出po分享。另想問醫生話c6 精

原帖由 芷柔 於 15-06-26 發表
Minicc 多謝你出po分享。
另想問醫生話c6 精子形態1,第2次驗係2,請問係唔係好差? 我見網上又話標準係15 ...
呢個數係麻麻。不過我朋友c6更差都自然兩胎了。建議妳隔一年可以驗多次double check,有時會唔同,同埋樣本愈新鮮送到化驗所結果愈準。西醫多數建議做運動,盡量比佢通爽,bk jm 推介蠔皇,茄紅素,瑪卡,萬0有得買。大6造人網有介紹個一個藥,個個人話好得,但我無抄底到呀~

大宅

引用:Quote:原帖由 minicc 於 15-06-26 發表我朋

原帖由 Jobian 於 15-06-27 發表
我太老了
年紀開始大,建議check 下fsh / amh.睇下卵巢情況而估計下一步,唔好而自己有經濟能力就去私家跟,政府排到都zzz Zzz. 唔好擔心住有時啲人年紀大啲指數仲好過後生十年既人,所以有啲人生到40幾都有。加油

大宅

我有check 住體温 由排完卵後 36.65 36.86 36.98 37.03 36.91 36.92 37.09 36.73 36.96 36.82 m come 個日 36.91
今日 day 10 了 係咪開始 do 好呢?
醫生叫 day 12開工,我上次上去攞排卵藥時,問醫生好唔好day 12 返去 check 下粒卵,醫生話 如果要 check 要日日 返去 check , 係咪架呢? 但日日 check 唔駛做咩,
我問駛唔駛打破卵針 佢話叫我試多幾次先 話破卵針 唔知打左之後 會影響個肚會有水出 定粒卵 咩? 我都唔記得佢講咩了 hehehe *^O^*

子爵府

引用:Quote:原帖由 芷柔 於 15-06-26 發表Minicc

原帖由 minicc 於 15-06-27 發表
呢個數係麻麻。不過我朋友c6更差都自然兩胎了。建議妳隔一年可以驗多次double check,有時會唔同,同埋樣本 ...
好呀,唔該晒你,多謝你詳細解答。我排左瑪麗,過2個月有得做iui,精子形態唔好希望冇影響啦

複式洋房

想生BB熱投

引用:Quote:原帖由 pppat 於 15-06-26 發表好詳

試過排卵藥都唔ok ma ?
多謝你嘅回覆……

有食排卵藥呀,所以今個cycle 夠大,可做IUI...但係都怕粒多謝你瘤會阻住著床,影響結果……

男爵府

虎到金來勳章

回覆:minicc 的帖子

想問吓,如果子宮膜薄會點?是否容易小x?

心情勁好!

別墅

引用:Quote:原帖由+Jobian+於+15-06-27+發表我太

年紀開始大,建議check 下fsh / amh.睇下卵巢情況而估計下一步,唔好而自己有經濟能力就去私家跟,政府排到 ...
好想知果隻藥係咩添,有冇人知呀?

首頁
34567...10

尾頁

跳至