0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

兩個月大bb, 又唔係片,可能肚餓,(tune 緊3個鍾頭一餐)大機會應該眼瞓扭抱,要一路抱一路講野或故事,有時抱10分鐘就放落床就瞓到,但有時就又喊。

應該抱或唔好抱?會縱壞嗎?可以點?謝謝!

男爵府

有朋友送佐個fisherprice安撫海馬,BB扭瞓就開著佢,亞B又真係好鐘意就唔橋靜落嚟,跟住好快瞓著覺。

大宅

引用:有朋友送佐個fisherprice安撫海馬,BB扭瞓

原帖由 劉芬尼 於 15-04-29 發表
有朋友送佐個fisherprice安撫海馬,BB扭瞓就開著佢,亞B又真係好鐘意就唔橋靜落嚟,跟住好快瞓著覺。 ...
我仔當隻海馬冇到,要抱好耐先肯訓,特別係夜晚個陣。不過佢仲未滿月,所以佢喊我都會抱佢

大宅

開心吸收勳章

個隻海馬要起碼 4 個月先岩用, 因為太大舊, 初生 bb根本摸唔到,攬唔到, 我個仔岩岩4個月多 d 佢先識得攬到佢, 所以而家先俾佢用黎做安撚物, 之前都係放o係佢側邊聽歌only

公爵府

引用:兩個月大bb, 又唔係片,可能肚餓,(tune

原帖由 bubu99 於 15-04-29 發表
兩個月大bb, 又唔係片,可能肚餓,(tune 緊3個鍾頭一餐)大機會應該眼瞓扭抱,要一路抱一路講野或故事,有 ...
千奇唔好抱住行等佢訓…養成習慣以後每一日都要保住先訓,到時一歲咁大咁種都要抱就知辛苦

複式洋房

回覆:六月之星 的帖子

Thanks for the advice. 依家係抱住大約10-15分鐘然後會試放佢落床。一次二次唔得,第三次就會唔理放佢落床同佢講媽咪好累要休息。

會唔會大個d會扭抱少d?

大宅

回覆:fufulcfd 的帖子

我仔仔2個月,完全唔鐘意佢,連聽音樂佢都覺得煩厭

大宅

肚餓飲奶,掃完風後放返床度由佢玩或者訓,唔好抱住,會慣0架。

公爵府

好多bb都系咁樣既,我果個都系

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

我就有抱喇,BB訓著咗,再放入床。

大宅

回覆:眼瞓扭抱

有無用包被?我個仔又係扭眼訓會狂喊,我會即刻用包被睡袋,抱一陣再放落床就慢慢自己訓著

首頁

尾頁

跳至