美容扮靚

跳至

首頁
12345...39

尾頁

男爵府

畀面勳章

回覆:Chantecaille集中討論區!!!

我3月時,佢counter做promote,買左1set vital essence and lily mask,vital essence上面好滑,ba話佢係保濕加抗氧化既精華!我用了半支!另外lily mask,3月中到而家,我已用完一罌,好用,因我好易出粒粒,通常full完佢後,D粒粒同D印會有改善!會再回購!
黎緊sogo thankful week打算試bio lifting serum!有冇jm用過?

大宅

引用:我3月時,佢counter做promote,買左1set v

原帖由 mk1979 於 15-05-04 發表
我3月時,佢counter做promote,買左1set vital essence and lily mask,vital essence上面好滑,ba話佢係保 ...
粒粒係指咪下巴位嘅暗粒?我都勁多…請問點用法?

大宅

回覆:Elenalan 的帖子

謝謝你的提議,我試吓用埋mask先

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 mk1979 於 15-05-04 發表我3

原帖由 happytracy 於 15-05-04 發表
粒粒係指咪下巴位嘅暗粒?我都勁多…請問點用法?
係呀!lily mask取一粒車厘子份量,全面full,除了眼位,full 15-20分鍾,用水清洗乾淨!不過我係用cotton濕水抹走!
其實ba話呢隻mask係full過夜,不過我悟鍾意full overnight!所以就當一般cream mask甘full!
另外,其實cdp 果支refiner用來消粒粒都好有效!試過有時粒粒初起,夜晚倒濕cotton,full幾分鍾,第二朝即時收左好多!

男爵府

我都係super fans!
Skincare 最正係:
Vital essence
Flower cream
Lily mask
Bio lifting neck cream-用左頸紋淡好多

Cosmetic:
Future skin- 心目中no.1粉底,用左4 bottles
Just skin: 假期或敏感好鍾意用呢支
Eye shadow:閃令令 同其他品牌好唔同
Lipstick:係我用過最潤 但色無ysl咁多選擇
粉底掃:用左三年 無甩毛超好用

好鍾意佢產品既玫瑰味
同意jm話呢個品牌無咩雷品 但亦都唔係令皮膚好大改善 只係更stable同埋用落去好relax

如果比我只買一樣skincare,我會揀玫瑰油 呢樣一定要有 太好用了 油之中佢真係完全唔笠
Cosmetic一定係future skin
扮到天然靚皮又自然 好多大品牌都比唔上

複式洋房

我都是用future skin foundation , 用左4年,一年四季都可以用佢,foundation +compact 望落去滑到不行!

水晶宮

Chantecaille Future Skin Foundation, 我斷斷續續用左十年以上,真係可以大膽講佢係最薄透水潤自然裸妝粉底(我幾乎所有聲稱最薄嘅粉底牌子都用過,e.g. GA, Dior, Chanel, YSL, CPB...etc), 零妝感, 好氣息,天生靚皮膚。。。係裸底妝最高境界!!! 但佢唔係完全冇coverage, 佢個texture係可以buildable又唔覺厚,可以重點喺瑕疵位build up coverage但依然自然貼服。真正無可取代嘅粉底!!

大宅

回覆:Elenalan 的帖子

請問你係咪都在 counter 買呢個牌子既產品? 隻serum 價錢大約幾錢? 有冇人在草莓網買過? 信唔信得過?謝謝

水晶宮

Chantecaille嘅Eye Shadow粉質都係勁幼滑,又好上色,顏色matte得來又有種淡淡pearly shine....好elegant

男爵府

引用:Chantecaille+Future+Skin+Foundation,+我

原帖由 Elenalan 於 15-05-04 發表
Chantecaille Future Skin Foundation, 我斷斷續續用左十年以上,真係可以大膽講佢係最薄透水潤自然裸妝粉 ...
我又係超鍾意買粉底既人 咩牌子都玩過
但chantecaille 係最好用 皮膚差時用都唔覺浮粉 我都唔覺佢無coverage!

水晶宮

Lipstick好潤,潤唇膏都好正。

化妝掃我只用過濕粉掃,個掃細D可以做埋concealer brush掃鼻翼位好貼,好用過GA。

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

引用:Chantecaille+Future+Skin+Foundation,+我

Chantecaille Future Skin Foundation, 我斷斷續續用左十年以上,真係可以大膽講佢係最薄透水潤自然裸妝粉 ...
Nano gold treatment 同 玫瑰水好用嗎?

子爵府

引用:Quote:tsangmarilyn+發表於+15-5-4+15:12+

Vital Essence唔算係一條line, 佢係Chantecaille產品中最basic o既保濕精華(但我覺得好用過佢D貴價精華), ...
How much is the serum?

大宅

引用:Chantecaille Future Skin Foundation, 我

請問foundation有冇分深浅色呀?我想試呀

男爵府

畀面勳章

Elenalan 發表於 15-5-4 21:29
我取左future skin sample試..用左兩次,但我都係覺得冇咩coverage,可能我毛孔大,有斑,多野要遮,我感受唔到你地所講既好處,我唸future skin應該係岩d本身皮膚好靚既人用?

男爵府

畀面勳章

叮噹媽媽 發表於 15-5-4 21:41
How much is the serum?
佢官網有晒價錢架!!
http://www.chantecaille.com.hk/eng/index.php

叮噹媽媽    發表於 15-5-4 22:08

男爵府

引用:Lipstick好潤,潤唇膏都好正。化妝掃我只用

Lipstick好潤,潤唇膏都好正。

化妝掃我只用過濕粉掃,個掃細D可以做埋concealer brush掃鼻翼位好貼,好用 ...
你有用過concealer嗎?好似好正
另外 都想知佢定Cpb compact好用d

男爵府

引用:Quote:原帖由+Elenalan+於+15-05-04+發表Ch

原帖由 marcoli8 於 15-05-04 發表
Nano gold treatment 同 玫瑰水好用嗎?
玫瑰水我覺得比一般花水保濕
但無特別function 係好香同保濕 但Cpb bl好用好多呀

男爵府

引用:Quote:Elenalan+發表於+15-5-4+21:29+Chant

原帖由 mk1979 於 15-05-04 發表
我取左future skin sample試..用左兩次,但我都係覺得冇咩coverage,可能我毛孔大,有斑,多野要遮,我感受唔到 ...
你用咩色?
本身我用porcelain 都覺得咩都遮唔到 後來用alabaster覺得遮多好多野
同埋用手或掃上比粉卜好
我毛孔唔大無咩印(如有我用Cpb concealer),基本上隻粉底係遮毛孔同提升皮膚texture
但我覺得毛孔佢夠遮 印斑真係唔得

男爵府

畀面勳章

Pompom0820 發表於 15-5-4 22:07
你用咩色?
本身我用porcelain 都覺得咩都遮唔到 後來用alabaster覺得遮多好多野
同埋用手或掃上比粉卜好
BA俾左Alabaster我試!!!或者我找日再試清楚先!!

首頁
12345...39

尾頁

跳至