親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇朋友有經驗指教一下,遊樂場門口會不會時常有的士? 因要坐的士去白子站搭火車,不能有錯失,謝謝!

公爵府

回覆:平日去鈴鹿遊樂場交通一問

我上次去唔係好覺,不過我冬天去,可能無甘旺。點解你坐巴士去白子站?

大宅

引用:我上次去唔係好覺,不過我冬天去,可能無甘

原帖由 heilok 於 15-05-06 發表
我上次去唔係好覺,不過我冬天去,可能無甘旺。點解你坐巴士去白子站?

...
平日巴士班次極少,因只去玩上半晝,大概1時半要走,冇巴士去白子,又怕找不到的士

公爵府

應該可以揾服務中心幫你call 的士。我農曆年去,真係超少人。當地人都係私家車去,我去程坐開門前的巴士,只有我同另一個hk 家庭。回程坐關門前的一班巴士,唔夠十個人上車。

伯爵府

frogbobo 發表於 15-5-7 07:03
平日巴士班次極少,因只去玩上半晝,大概1時半要走,冇巴士去白子,又怕找不到的士

...

根據三重交通個網站, 平日13:20有巴士由鈴鹿賽道去白子駅西, 13:37到達. 不過只限25/3-5/4和21/7-31/8.

[url=http://www.sanco.co.jp/krs/dep_arr_time_table.php?dep=3113&arr=3024&hour=12&minute=0&IsDep=1&ageIdx=-1&gen=20150503&week=1]http://www.sanco.co.jp/krs/dep_arr_time_table.php?dep=3113&arr=3024&hour=12&minute=0&IsDep=1&ageIdx=-1&gen=20150503&week=1[/url]

我都想知容唔容易搵到的士搭, 萬一趕唔到巴士就搭的士. 我玩完要返白子攞行李和搭近鐵特急返大阪. 我諗住玩到5:00左右先走, 唔知暑假平日多唔多人搭尾嗰兩班巴士走, 會唔會上唔到車呢?

伯爵府

回覆 frogbobo 的帖子

你係咪會星期六/日去? 星期六/日13:05和13:25都有巴士喎.

[url=http://www.sanco.co.jp/krs/dep_arr_time_table.php?dep=3113&arr=3024&hour=12&minute=0&IsDep=1&ageIdx=&gen=20150503&week=3]http://www.sanco.co.jp/krs/dep_arr_time_table.php?dep=3113&arr=3024&hour=12&minute=0&IsDep=1&ageIdx=&gen=20150503&week=3[/url]

大宅

引用:回覆 frogbobo 的帖子你係咪會星期六/日去

原帖由 ioi 於 15-05-07 發表

回覆 frogbobo 的帖子
因為得半日,所以諗住平日去少d人排隊,多d時間玩

伯爵府

frogbobo 發表於 15-5-7 13:17
...... 諗住平日去少d人排隊,多d時間玩
我都係咁諗, 所以都調動咗行程, 星期二去, 不過或許暑假平日同假日分別唔大.

你暑假前去?

大宅

引用:Quote:frogbobo 發表於 15-5-7 13:17 .....

原帖由 ioi 於 15-05-07 發表
我都係咁諗, 所以都調動咗行程, 星期二去, 不過或許暑假平日同假日分別唔大.

你暑假前去?
我六月去,一係就星期日下午,一係就星期一上午,星期一回程要飛一程的士,我唔怕白子站冇的士,反而怕樂園冇的士等客

男爵府

frogbobo 發表於 15-5-7 13:17
因為得半日,所以諗住平日去少d人排隊,多d時間玩

半日可能玩唔到Circuit Kart了

btw, 係咪同小朋友一齊去? 我果次去, 囝囝排隊考電單車牌都頗花時間....

子爵府

我上年暑假去,都係坐巴士來回鈴鹿的,如果人多佢會即時開加班車,車哂人為止,唔難丫,點解要坐的士嘅?要就 JR 返名古屋班次?

大宅

引用:Quote:frogbobo 發表於 15-5-7 13:17 因為

原帖由 BoNLuI 於 15-05-07 發表
半日可能玩唔到Circuit Kart了

btw, 係咪同小朋友一齊去? 我果次去, 囝囝排隊考電單車牌都頗花時間....
小朋友應該唔識玩電單車,因要下午要到鳥羽賢島,不能錯失火車,偏偏果段時間係冇巴士去白子......

男爵府

引用:Quote:原帖由+BoNLuI+於+15-05-07+發表半日

原帖由 frogbobo 於 15-05-07 發表
小朋友應該唔識玩電單車,因要下午要到鳥羽賢島,不能錯失火車,偏偏果段時間係冇巴士去白子......

...
得半日玩太少, 一定玩唔哂。 我第一次去玩足一日, 第二次去玩兩日, 兩次都唔使排隊, 真係好好玩

伯爵府

frogbobo 發表於 15-5-7 16:03

...
http://www.kintetsu.co.jp/senden/tsudoi/

去賢島,會唔會試坐這觀光列車?我諗小朋友會鍾意。

公爵府

引用:Quote:原帖由 frogbobo 於 15-05-07 發表小

原帖由 --得得B-- 於 15-05-07 發表
得半日玩太少, 一定玩唔哂。 我第一次去玩足一日, 第二次去玩兩日, 兩次都唔使排隊, 真係好好玩

...
我都係甘覺得。車程唔短,匆匆忙忙玩得唔盡興,點解唔下次先去?

首頁

尾頁

跳至