懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

子爵府

引用:啱啱做完產檢知道第二胎又係女,兩家人都好

原帖由 iris8bb 於 15-05-07 發表
啱啱做完產檢知道第二胎又係女,兩家人都好失望,攪到好似係我有問題咁,唉~ 十級唔開心呀!其實自己唔介意 ...
我想要囡但兩胎仔

別墅

育兒性格勳章

回覆 feifei_baby 的帖子

也是,過度活躍、自閉也是男孩機會大過女孩

珍珠宮

BK Milk勳章

我第二胎時小產過, 所以再有又流啡我就驚到唔敢要求要咩性別, 總之佢健健康康就好了

大宅

想生BB熱投 夏天玩到顛

回覆 ccyin 的帖子

男爵府

回覆:第二胎又係女

我都陀緊囡囡,一開始男家勁恨仔的態度搞到我有d唔開心,不過慢慢我又冇乜嘢,其實我本身都好希望有個女,只係冇諗到第一胎係女會受到男家的壓力,接受左之後,我都好開心有個女

大宅

虎到金來勳章

iris8bb 發表於 15-5-8 00:45
最傷心係身邊個個都唔支持,仲話想唔要,即刻喊爆。。。

同佢講生五生 E 個都好,五會再大肚。都陀左一半啦,尊重下生命。 生仔生女都係因为佢粒精子咋,叫佢自我檢討。
鄧你嬲!

大宅

虎到金來勳章

iris8bb 發表於 15-5-8 00:45
最傷心係身邊個個都唔支持,仲話想唔要,即刻喊爆。。。

同你差不多,不過未知男女,我已同 c 6講今胎係last one. 佢要仔就自己揾人生,我就休左佢,2個女歸我 。

認真: 生 B攞命駁, 佢估買件衫blue or pink 咩。

複式洋房

回覆:第二胎又係女

唔好理d人講咩,生仔又點?睇下婆媳關係個版,就會覺得生女都唔錯,起碼女會痴家d,同埋將來唔駛煩埋d婆媳關係!

大宅

樓主唔好唔開心。。。生女好。。。我未有BB..但如果有2個,我都想2個係女。。。我見我d朋友生2個女好sweet 0架。。。

如果係我,有人敢啊支啊左。。。我實反擊~

試過我阿哥同我講生仔好,我就話生仔聽噻老婆話。。佢即刻話『可能你老公係啦,但我唔會囉~』 (但過2日我阿媽就咁橋同我投訴話阿哥對老婆外母好過對佢)

不過如果我老爺奶奶講,我老公應該會幫我,因為其實佢比我更​​恨女~

首頁

尾頁

跳至