烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

別墅

想問下肥媽煮野食時帶果隻手套可以邊度買到?搵左好耐都唔見!有無人知咩牌子,幾錢呀?🙏🙏🙏

只願一生愛一人因你是獨有
只願一生愛一人一世亦未夠

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆:milklcm 的帖子

去藥房有(散買同盒裝都有, 好似幾蚊都有交易視質料厚薄而定),要冇粉果隻醫生手套。

子爵府

3M

子爵府

2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

759都有, 是淺緑色, 一盒有30隻, 好似幾平.

以馬內利, 神與我們同在! :-D  :-D

大宅

不過....多事講句, 佢上節目就話姐, 但自己屋企怕dirt 就用筷子, 又或者用手前後都洗手, 自己屋企都用手套煮飯好似唔係幾環保咁.

別墅

回覆:Onlybb 的帖子

有時整肉丸果d感覺上用手套好d.... 如果講環保,整完肉丸成手油淋淋,又要勁洗先洗得乾淨!咪又係浪費食水!

水晶宮

回覆:肥媽手套

烘焙店有得賣

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

引用:有時整肉丸果d感覺上用手套好d.... 如果講

原帖由 milklcm 於 15-05-12 發表
有時整肉丸果d感覺上用手套好d.... 如果講環保,整完肉丸成手油淋淋,又要勁洗先洗得乾淨!咪又係浪費食水 ...
洗手點都環保過用手套,除非果d係環保手套可以溶解

別墅

回覆:廷廷媽 的帖子

Btw , 多謝哂咁多位話我知邊度有得買呢隻手套的jm!同時多謝支持環保的你地!
你地講到咁用隻手套就唔環保,我都無話可說!
環保其實仲可以「盡量唔開冷氣」,「坐多d公共交通工具,唔自己揸車」,「少d嗌外賣」,「唔好成日轉換電話」,「唔好浪費食水」!唔係下下要分解得,先係環保既⋯
Love your world !!

男爵府

引用:Btw , 多謝哂咁多位話我知邊度有得買呢隻手

原帖由 milklcm 於 15-05-12 發表
Btw , 多謝哂咁多位話我知邊度有得買呢隻手套的jm!同時多謝支持環保的你地!
你地講到咁用隻手套就唔環保 ...

侯爵府

回覆:肥媽手套

前幾日剛在烘焙店買咗散裝($13/5對),不過好大陣膠味,所以都係買D靚少少好D!

首頁

尾頁

跳至