興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

男爵府

有無人試過or依家用緊呢,可以指教點dl,向 YouTube 睇過片,有不同介紹,我想dl notebook 到,用緊window 8.1。

珍珠宮

回覆 daisyma008 的帖子

http://www.whatsapp.com/faq/zh_tw/web/28080003

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

whatsapp 桌面版其實係網頁版, 一定要上住網(包括手機同電腦)至用得.

PC 開browser 去web.whatsapp.com 之後, 手機開whatsapp> 選單> Whatsapp 網頁版> scan 畫面個QR code 就connect, 之後可以在PC 網頁打字, attach 相

男爵府

引用:whatsapp 桌面版其實係網頁版, 一定要上住

原帖由 clpapa 於 15-05-12 發表

whatsapp 桌面版其實係網頁版, 一定要上住網(包括手機同電腦) ...
咁係咪每次用桌面開whatsapp到要scan個code,先可以connet到呢?

男爵府

引用:whatsapp 桌面版其實係網頁版, 一定要上住

whatsapp 桌面版其實係網頁版, 一定要上住網(包括手機同電腦) ...
咁有無QR Code apps 介紹,剛睇左有好多款,有啲 comments 話唔係好得呀!

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

回覆:daisyma008 的帖子

個code scan 一次就OK, 不用次次scan (除非每次登出browser 你都將d cache 清走)

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

我用開 Barcode Scanner 呢個app

珍珠宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

whatsapp 本身包埋scan 功能,你跟步驟試試先。

阿仔...你心裡團火仍在嗎?....

男爵府

回覆:whatsapp 桌面版一問

唔該哂各位,等我試下先,如有問題再詢問大家呀!

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

whatsapp 桌面版應該係一個網頁多過一個program (apps), 係要開IE, firefox 之類既browser去web.whatsapp.com 至連到手機既whatsapp 內容.

所以windows 既桌面應該係冇whatsapp 個icon.

男爵府

引用:whatsapp 桌面版應該係一個網頁多過一個pro

whatsapp 桌面版應該係一個網頁多過一個program (apps), 係要 ...
可否提供步驟,如何做得到,睇youtube話要先dl 個唔知咩軟件先,我就係唔想有果個外掛軟件,先可以有whatsapp用,應該整個步驟如何呢,謝!

版主

用PC 開browser, 去https://web.whatsapp.com/

開手機既whatsapp,揀"選單", 揀"whatsapp 網頁版" , 將手機對住個QR code.

男爵府

引用:whatsapp 桌面版應該係一個網頁多過一個pro

whatsapp 桌面版應該係一個網頁多過一個program (apps), 係要 ...
攪掂啦,真係唔該曬各位回覆呀!另外一問,各群組內如果有1-10個人,我只想向1-5知,而唔想6-10,有無得set架!

首頁

尾頁

跳至