親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

Plan 緊暑假去新加坡, 兩公婆+7歲小朋友, 如不用加床, 邊間酒店同房不用加錢?現在睇緊:
Carlton Hotel
Carlton City Hotel
Grand Park City Hall

請有經驗的分享分享. 謝謝.

另外, 我諗緊要唔要早餐, 邊間酒店早餐好味? 你地通常要唔要早餐?

感激!感激!

大宅

有無JM可分享下, 有無話幾大小朋友才收CHARGE? THANKS!

大宅

回覆:sundae525 的帖子

我上年住Grand Park City Hall 可選擇 Queen bed, 早餐出面食。

別墅

sundae525 發表於 15-5-13 16:47
Plan 緊暑假去新加坡, 兩公婆+7歲小朋友, 如不用加床, 邊間酒店同房不用加錢?現在睇緊:
Carl ...
唔加床, 應該不用加錢, 只是欠一個早餐

大宅

jackyat 發表於 15-5-14 17:04
我上年住Grand Park City Hall 可選擇 Queen bed, 早餐出面食。
Thanks. 我可加錢食早餐, 但想知係咪一定要加床. 因Agent叫我要book triple room, 話新加坡好多酒店小朋友都收charge. 我想知其實幾大先收charge.

大宅

AgapePa 發表於 15-5-14 17:21
唔加床, 應該不用加錢, 只是欠一個早餐
咁我就訂double bed 就算, 早餐加錢我無所謂. 唔該晒.

別墅

sundae525 發表於 15-5-14 17:26
咁我就訂double bed 就算, 早餐加錢我無所謂. 唔該晒.
我未住個你講個3間,
我Book酒店時都只是寫2個大人, Checkin 時酒店有要求登記小朋友Passport, 但無問過要加錢.

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:暑假去新加坡, 想問下邊間酒店7歲小朋友同房不用加錢?

我冇住過尼3間,但carlton city好多jm 係2大2細住都冇問題。我朋友都book佐尼間2大2細住。

大宅

Thank you 你們.

子爵府

sundae525 發表於 15-5-13 16:47
Carl ...
我復活節去完住Carlton Hotel, 2大2小(7歲&16個月), king size bed有5X6呎, 同大囝一齊瞓夠位的, 細囝book了BB床不用加錢, 但唔包早餐, 因要早餐為起差不多$500, 超唔抵!
去隔離商場食就算!

大宅

shangri-la sentosa , 早餐不用加錢

summerbb :-P :-P

大宅

yankaka 發表於 15-5-18 12:36
我復活節去完住Carlton Hotel, 2大2小(7歲&16個月), king size bed有5X6呎, 同大囝一齊瞓夠位的, 細囝book ...
明白, 謝謝你.

首頁

尾頁

跳至