自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

尋日中學同學聚會 帶埋自己伴侶細路仔出席
咁當然係想睇下好多當年的\"男神\"
經過歲月嘅摧殘,一係蘇民峰,一係就向後移,有d頭頂重反光
人到中年真係好難避免 有冇jm c6頭髮好濃密?係咪基因(62)好 長輩都冇脫髮 定生活習慣有咩影響

珍珠宮

引用:尋日中學同學聚會+帶埋自己伴侶細路仔出席

原帖由 藍藍mami 於 15-05-16 發表
咁當然係想睇下好多當年的"男神"
經過歲月嘅摧殘,一係蘇民峰 ...
我c6仲幾濃密㗎。。。不過我都覺係關遺傳事。。。我62幾兄弟6x至7x歲都仲幾多頭髮,我62仲可以分界tim但睇返我舅父同表弟廿鬆啲就開始髮線向上移,舅父未到50就已經光晒頂。。。

fatyanyan    發表於 15-5-16 11:29

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

回覆:有冇jm c6頭髮重好濃密?

我老公頭髮多到minchichi咁,
略為長啲佢已經要成日㩒扁佢因為樹高左…
太過份…我生完啲頭髮就越來越扁…

藍藍mami  monchichi  發表於 15-5-16 11:31

公爵府

引用:尋日中學同學聚會+帶埋自己伴侶細路仔出席

原帖由 藍藍mami 於 15-05-16 發表
咁當然係想睇下好多當年的"男神"
經過歲月嘅摧殘,一係蘇民峰 ...
家族遺傳,我老爺七十幾歳都一頭濃密頭髮

大宅

回覆:Vivis 的帖子

所以。嗰時我媽話揀老公一定要睇下佢老豆先!甩頭髮真係老好多。

珍珠宮

減齡達人勳章 MommyPanel勳章 2018復活節勳章 陪月勳章

好多時都係家族遺傳

象牙宮

我果個囉,質地又黑又粗,似奶奶髮質,40歲,都要成日去剪髮架

子爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我老公好濃密,老爺奶奶到現在都好濃密好黑

DoDoDo

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我c6 已50歲,仲超濃密.

珊瑚宮

畀面勳章

我C6 頭髮仲好濃密又長得好快, 差不多3星期要剪一次 (佢而家有走左去剪髮 ) ,不過白頭髮就多D, 所以成日要染髮.

大宅

回覆:無話可說 的帖子

又黑又密,一個月要剪一次

珍珠宮

我c6頭髮厚恰恰..
側面仲小飛俠.

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我c6都係濃密,我細佬都ok,不過我夫家人勁多白頭髮,遺傳晒俾細路

男爵府

我老公就黎5張,樣望落似三十尾,頭髮應該似99,仲係濃密,我99八十幾,頭髮好濃密

大宅

引用:所以。嗰時我媽話揀老公一定要睇下佢老豆先

原帖由 babysuki23 於 15-05-16 發表
所以。嗰時我媽話揀老公一定要睇下佢老豆先!甩頭髮真係老好多。
我都覺 一脫髮就好顯老 特別係女人

大宅

回覆:loklok_mama 的帖子

咁好! 不過男人始終易keep過女人,加埋一大把頭髮就更

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章

我c6多頭髮,亦多白髮,家族遺傳,30頭咋

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

引用:我果個囉,質地又黑又粗,似奶奶髮質,40歲

原帖由 無話可說 於 15-05-16 發表
我果個囉,質地又黑又粗,似奶奶髮質,40歲,都要成日去剪髮架
我C6都係,3星期就要剪一次,如果唔剪...成頂帽咁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆 藍藍mami 的帖子

到,不過唔知點解佢兩個細佬就..........

翡翠宮

2024年龍年勳章 熱血金章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 大廚勳章

不過髪缐開始向後移

The meeting of two personalities is like the contact of two chemical substances: if there is any reaction, both are transformed.

Carl Jung (1875 - 1961)

首頁

尾頁

跳至