懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

係咪著睡裙比較適合d?方便檢查?
我晨早開刀,起碼住三晚
期間係咪只可以食流質?如粥水、牛奶等
開刀後大約幾耐落得床?
係咪應該少d飮野減少去v v?

大宅

回覆:請教⋯開刀在醫院期間

如果你唔怕入風,睡裙都可以,但我係醫院見唔到有人著睡裙...最主要係可以開胸,過頭笠果隻d姐姐好難同你著,而且方便喂奶。

開刀後應該6小時後食得野,果陣我醫生話可以食瘦肉粥~~~第二日拔尿喉後要你落床行下,已經可以食肉餅飯,果皮瘦肉湯果d......

相反,開刀果晚係不斷飲炒米茶,一定要飲多d, d尿太黃唔好架喎,姑娘話既,果晚keep住姑娘黎睇我情況都叫我飲多d~~~

大宅

大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

引用:係咪著睡裙比較適合d?方便檢查?我晨早開刀

原帖由 TropyC 於 15-05-20 發表
係咪著睡裙比較適合d?方便檢查?
我晨早開刀,起碼住三晚
期間係咪只可以食流質?如粥水、牛奶等
頭2日就流質,之後就食正常野食。唔洗故意飲少水,有尿喉駁尿袋裝住你啲尿。。。我緊急開刀,住5日4夜,但係我夜晚11點幾先入院,計多1日,所以4日3夜已經好夠

大宅

瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 分享愛 DHA勳章 BK Milk勳章

我岩岩開完刀冇耐
我係著長袖前扣鈕既睡衣+長睡褲...媽媽話唔入得風呀!!!!!!!!!!
餵奶檢查都好方便...
岩岩做完手術淨係可以食粥水
第2日就可以食粥,第3日就可以正常飲食
開完刀第2日姑娘會拆左尿喉要你落床去廁所
一定要飲多D水...我就係飲得少...成日都好暈
我住港安,佢個套餐係5日4夜

男爵府

回覆 siuting518 的帖子

thank you!

男爵府

回覆 chick2436 的帖子

thank you!