時政擂台

跳至

首頁
34567...9

尾頁

侯爵府

引用:Quote:原帖由+vlnz+於+15-05-21+發表本帖最

原帖由 ChinoB 於 15-05-22 發表
無睇到電視,個細佬有鄉音?會唔會係呀婆有鄉音,佢對得耐所以有鄉音?

...
個細路

愈嚟愈冇記性

珍珠宮

開心吸收勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由 SabrinaR 於 15-05-22 發表文

原帖由 WARBIAU 於 15-05-22 發表
强烈反對给肖有居港權及提供教育援助

而家擺明係犯法,請唔好再挑起港人的情緒,顧下港人的 ...
Agree!!

已經太離譜喇!!

我是一隻喵

男爵府

回覆:我交稅點解俾非本港小童讀書!

慶到爆粗

珍珠宮

Poo得好勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

無眼睇...唔知邊個可憐我

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章

有冇任何証明佢係香港黑市住咗9年?

我哋交稅, 佢哋何止返學, 仲有好多福利都會擢

別墅

錢係你既
但係你無使用權
政府話包容呀

大宅

不知所謂,好心做壞事

大宅

引用:有冇任何証明佢係香港黑市住咗9年?我哋交稅

原帖由 c60300 於 15-05-22 發表

我哋交稅, 佢哋何止返學, 仲有好多福利都會擢 ...
如有殺人犯哩埋左9年,而家去自首,會吾會又酌情唔使拉呢?

大宅

引用:有冇任何証明佢係香港黑市住咗9年?我哋交稅

原帖由 c60300 於 15-05-22 發表

我哋交稅, 佢哋何止返學, 仲有好多福利都會擢 ...
如有殺人犯哩埋左9年,而家去自首,會吾會又酌情唔使拉呢?

男爵府

honeyt 發表於 15-5-22 01:55
對喱單嘢真係好火。

香港政府係咪痴x咗。
因為有陳議員出面,唔俾面點得!

公爵府

引用:Quote:原帖由 S_family 於 15-05-22 發表我

原帖由 Toffeegirl 於 15-05-22 發表
我認為佢係大陸係有戶籍嘅,如果唔係點用雙程証嚟香港?根本佢阿婆就係大話連篇!!!
父母雙亡的話,大陸都有 ...
我岩岩去左apple睇,太高大仲咁肥ge? 入到課室d小朋友得佢一半高, 點會12歲?除非話香港d書包太重咩到個個矮曬,仲要壓力大到個個冇啖好食所以咁瘦,如果係美國就係有可能12歲咁大隻不過Chinese難d lo
最奇怪係上次冇証少女都咁耐,依家先黎驚同自首?太怪... 睇西醫有時冇身份證都睇得ga, 要黎check名出假紙收據ja ma, 可以後補,次次唔帶都冇你符冇假紙je, 其實婆婆係咪香港住ga?冇奶油唔知

子爵府

引用:Quote:原帖由+Toffeegirl+於+15-05-22+發表

原帖由 S_family 於 15-05-22 發表
我岩岩去左apple睇,太高大仲咁肥ge? 入到課室d小朋友得佢一半高, 點會12歲?除非話香港d書包太重咩到個個 ...
其實諗下....個阿婆究竟係點養湊大個孫,仲可以養到牛高馬大,真係又好多疑點囉!!!
不論佢地嚟咗香港1日又好,10幾年又好,都唔可以俾居港權佢地囉,咁對守規矩,等攞居港權的新移民,一樣唔公平㗎!

珍珠宮

虎到金來勳章

男爵府

引用:Quote:原帖由 jacompany 於 15-05-21 發表

原帖由 SoNyPig 於 15-05-22 發表
當然,所以唔^据^。點解d學校校長可以做埋呢d野~每1個學生既支出全港納稅人有份付出,即係話每個非本港就讀 ...
你知唔知,香港連審批咩人落黎既權利都無,即係你阿媽隨便可以叫人入你間房訓,而事前係無需得你同意又唔需要知會你。

子爵府

如果有睇呢個細路蝦其他細路條片,更加唔信佢記招上講嘅嘢!成件事都唔知有幾多成係真!

Harper小哈    發表於 15-5-23 00:34

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

引用:我決定寫信去教育署同呢間學校投訴想出風頭

原帖由 aliensss2008 於 15-05-21 發表
我決定寫信去教育署同呢間學校投訴

想出風頭都唔係咁吧
不能同意更多

大宅

阿婆你鐘意咪同個孫一齊返大6住囉,你老x

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 S_family 於 15-05-22 發表我

原帖由 Toffeegirl 於 15-05-22 發表
其實諗下....個阿婆究竟係點養湊大個孫,仲可以養到牛高馬大,真係又好多疑點囉!!!
不論佢地嚟咗香港1日又 ...
係,無錯
人地係內陸乖乖排隊等
你咁犯法插隊
對其他單程證申請者好唔公平

男爵府

2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

樓主,講出我心聲!!!

男爵府

點解d人可以為利益或選票(其實最終都係利益),可以歪理當真理,可以厚顏無恥!?

首頁
34567...9

尾頁

跳至