親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

如題:囡囡和我未去過台灣!
想食下地道食品和海產!
跟團定自由行好?
囡囡今年升中二。
請賜教

男爵府

回覆:joefoon 的帖子

如果你去台北,自由行都好方便,搭捷運去到景點

大宅

回覆:暑假想去台灣。第一次去。報團定自由行?

跟團限制多,而且會去購物點,浪費時間,你囡囡甘大,可以試下自由行,看下旅遊書和遊記,好易plan

水晶宮

自由行啦

伯爵府

引用:如題:囡囡和我未去過台灣!想食下地道食品

原帖由 joefoon 於 15-05-22 發表
想食下地道食品和海產!
跟團定自由行好?
自由行,我8月尾去, 十陣book酒店同機票, 同呀女一齊plan行程, 一個好好嘅親子活動

伯爵府

想食下地道食品和海產!
跟團定自由行好?
自由行,我8月尾去, 十陣book酒店同機票, 同呀女一齊plan行程, 一個好好嘅親子活動

大宅

多謝各位指導請問:在那裡有人教book酒店和機票!
介紹行程

子爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我都想知,請大家教下我們

珊瑚宮

引用:多謝各位指導請問:在那裡有人教book酒店和

原帖由 joefoon 於 15-05-24 發表
介紹行程
可以去各大旅行社拿下章程。上網看下台灣遊記+買本旅遊書 。

侯爵府

HiPP勳章(2) 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

自由行book酒店和機票上expedia一次過book,有酒店評語

大宅

自由行,鍾意行乜睇乜食乜可以自己決定。去台北就揀 d 近捷運站嘅酒店,沿住捷運已經可以有好多地方玩。

伯爵府

引用:多謝各位指導請問:在那裡有人教book酒店和

原帖由 joefoon 於 15-05-24 發表
介紹行程
Fb有meethk.com同flyday.hk, 你like左佢, 當有平機票或平酒店,佢地會post出黎, 你可以睇hotelscombine, 一間酒店會有幾間agents嘅價錢, 你可以比較下, 另携程大陸網都平, 提提你留意有d agent可以免費取消同遲比錢, 有d平d但5可以取消, 你要留意d點r

大宅

台灣我去左四五次,次次都係自由行,大家都用繁體字又唔洗擔心溝通唔到。台中台南人情味濃,台灣農場又多,近年好多觀光工廠大家細路去都適合架。哈哈我好似賣廣告咁添,大家勿誤會我只係普通家庭主婦咋。

伯爵府

我見長榮好平,book左機票再慢慢揀酒店,睇下人地既blog,再自己編行程,好有满足感㗎

水晶宮

想食下地道食品和海產!
跟團定自由行好?
自遊行啦,好玩好多。機票可以上航空公司官網,酒店就agoda/hotel.com呢d網站都得

wcpcelia    發表於 15-5-24 17:26

子爵府

分開訂平d,航空公司訂機票,酒店官網訂酒店。

男爵府

㩗程機票平D。酒店可上hotels.com睇下,但你要睇清楚有冇得免費取消!同房間有冇窗,另外,有興趣住民宅(民宿)都可以諗下。因為而加世界各地D人會出租自己間屋比旅客住,可以上airbnb睇下!好多係私人住宅。我7月尾去台北,都你住民宿。因為以往幾年去台南,台東,墾丁都住民宿。本來去台北諗住book酒店,但冇心水。住慣民宿,一來自在D,二來響香港直接用fb mass anger 或者wechat可以同屋住聯繫,又咩關於響台灣的事,佢地都好清楚咁幫到忙,又熱心!所以慣左

男爵府

當然自由行,啱啱先去完。跟團簡直浪費時間,又帶你買珍珠沫,天祿,茶葉等。9年前跟過1次,無下次!

男爵府

幾年前帶亞媽跟團諗住上上落落有車又安排好晒,最後攪到亞媽唔開心,導遊不停叫買嘢唔買又黑面,所以今次同亞媽自由行鐘意去邊就去邊,同埋話台灣搭的士好平

男爵府

自由行得喇,方便又好玩

信是有緣

首頁

尾頁

跳至