婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

企硬唔好俾佢地整你同bb, 為母則強, 加油!! 為bb企硬

子爵府

育兒性格勳章

回覆:bonnieonlyone 的帖子

比自己媽咪湊得唔得?

男爵府

回覆:bonnieonlyone 的帖子

孫係用嚟俾佢威架,工具一件.....

大宅

回覆:99 你會唔會諗多左

其實同住一定要比99湊咩?我就係同6299住,但係會自己湊b囉,唔關事架,我99都食諗野好奇怪,但佢因為又食煙又自私,所以我下星期都生啦,老公同我都無諗過比佢湊喎,最緊要睇你地點安排,同住唔一定要比佢湊

大宅

引用:我未有bb,佢已經諗定佢房個櫃用黎放bb野..

原帖由 bonnieonlyone 於 15-05-24 發表
我未有bb,佢已經諗定佢房個櫃用黎放bb野........!我心諗,你諗多左呀化? 邊個話俾你湊?! 平時見佢啲衛生咁 ...
過來人,千其唔好俾佢湊,你會後悔一世

大宅

abbieabbie 發表於 15-5-26 19:41
其實同住一定要比99湊咩?我就係同6299住,但係會自己湊b囉,唔關事架,我99都食諗野好奇怪,但佢因為又食 ...

唔係話同住一定要佢湊, 可以既話我都想自己湊, 但經濟唔許可我要番工既話, 好自然個個都係會諗係99湊。但我就係覺得, 邊個話一定要佢湊? 我放育嬰院唔得咩?

大宅

引用:Quote:abbieabbie 發表於 15-5-26 19:41 其

原帖由 bonnieonlyone 於 15-05-27 發表
唔係話同住一定要佢湊, 可以既話我都想自己湊, 但經濟唔許可我要番工既話, 好自然個個都係會諗係99湊。但 ...
點都唔好比佢湊,99呢種動物係好恐怖,有能力既最好都自己湊,就算無,我都會寧願請其他人湊囉

男爵府

樓主而家有BB未? 我地都同6299住, 佢地訓大房(放得落兩張BB床), 我地訓細房(一張BB床都放唔落). 我陀B時99已講到話呀B出世後跟佢房訓, 等我地夜晚可以好好休息WO! 我同老公都相繼轉工, 99又問我點解轉工WO! (我地份工長期出差, 連續番大陸一個月唔返港都好COMMON). 又話想將來BB衫同日用品放係佢間房因為我地房細WO!

我睬佢都傻! 照轉工, 而家份工唔洗OT唔洗出差, BB出世後照跟我地房訓(碌架床, 老公上格, 我同BB訓下格+裝左床欄), BB所有衫褲鞋襪都放番我地房. 雖然daytime 99湊, 但仔仔而家15m都係最痴我同老公. bb晚上跟邊個訓好重要!! 同埋我地計劃緊三年內搬走, bb讀全日班, 咁就算我番工都可自己湊番.

你地有冇plan將來搬走? 我係你ge而家一定做足安全措施, 有自己頭家先生仔!! 三思呀jm!

大宅

abbieabbie 發表於 15-5-27 12:34
點都唔好比佢湊,99呢種動物係好恐怖,有能力既最好都自己湊,就算無,我都會寧願請其他人湊囉

...
好同意!

首頁

尾頁

跳至