基督家庭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

但係自己仲係很悲觀頹廢其實可能有D抑鬱,因為提唔起興趣生活。渾渾噩噩咁。
其實我仲有個歲幾大嘅囝,佢出世就受左身體上嘅打擊做兩次手術,而家就濕疹反覆。睇住佢塊面咁,人地嘅異樣眼神,我好想放棄。自己匿埋一邊。
都無動力親近神。不冷不熱想吐出來,啟示錄說嘅是否就是我嘅狀態呢。
現實好多困難,組織屋企後遇到嘅困難係單身時從來無捻過嘅。遇到困難就好驚打曬退堂鼓嘅我,仲有希望可以熱心愛主嗎?
其實我想,但係好似知道自己永遠都做唔到了。過往對主嘅熱誠,曾經拋下一切跟隨佢,而家好想同佢講聲,對唔住,耶穌,我辜負左你。好想你原諒我幫助我。但是我係咁徹底嘅一塊爛泥,點先有曙光。求求你幫下我。我想將我一生交畀祢,奉獻畀祢,無論係咩情況都將祢睇做我嘅首位first priority,只求祢嘅國祢嘅意成就。其他都唔重要。
Dear bro and sis, can I invite you to pray for me? I am a lot appreciating your remembrance in the prayer.

子爵府

姊妹, 不要放棄自己.

耶穌說:「照你的信心,給你成全。」

千萬不要睇死自己,覺得自己無可救藥,覺得自己是爛泥,永不翻身。你點信,事情就點成就。

你要別人為你祈禱,你都要有信心先。

耶穌可以叫死人復活,何況你未死,難道你唔信祂可以扶番起你?

姊妹,你都信心都要振作呀!

祝福你。

大宅

好媽媽勳章

回覆:好想努力愛主

姊妹加油!不要放棄,無論點你肯跟隨主必看顧你,人生必有困難,只要相信神困難一定會誇過。

複式洋房

回覆:好想努力愛主

在人生的低谷,這首歌叫我不要放棄,主總會安排最好的出路,終會釀出新酒。

不但如此,就是在患難中也是歡歡喜喜的,因為知道患難生忍耐, 忍耐生老練,老練生盼望, 盼望不至於落空,因為上帝的愛,已藉著所賜給我們的聖靈,澆灌在我們心裏。 (‭羅馬書‬ ‭5‬:‭3-5‬ RCUV)

今天也許還很難,看不到出路。
只要信,祈禱,等候神的帶領,終會見到彩虹。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至