懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我6月屯門醫院生,走佬袋仲未執,我想問我聽唔同人講,一d就分2個袋,一袋就帶去醫院,一袋就生完先叫屋企人拎過來!
但我又聽一d人又話全部帶晒去,就唔會怕帶溜!
我想知你地係點架?同埋你地帶d咩?
萬分感激!!

大宅

引用:我6月屯門醫院生,走佬袋仲未執,我想問我

原帖由 Hungng_1314 於 15-05-26 發表
我6月屯門醫院生,走佬袋仲未執,我想問我聽唔同人講,一d就分2個袋,一袋就帶去醫院,一袋就生完先叫屋企 ...
我唔係屯醫生,但第2胎。
帶入院帶左主要野(清洗樽 尿片一包 濕巾一包 網褲3條 產後m巾一包 杯 )我著拖鞋去。
bb衫仲有其他野唔夠先叫家人拎黎,因為生得時姨姨會幫您全部野塞落袋跟您落產房,太多野有機會比姨姨罵

大宅

回覆:6月屯門醫院生媽咪求解答!

我自己尋日係屯院出返嚟,我上星期住左幾日,因為話我胎位唔正
住院見到既係………有d媽媽由待產房推左出嚟,等緊去產房期間,姑娘將佢地帶嚟既所有野放係床一齊同媽媽推走,有d媽媽就帶埋bb用品,例如尿片一大包,聽到姑娘話太多野,話都叫左佢地生完先叫由屋企人拎嚟,其實我見到都幾弄盡下,雖然我唔係屯院生,因為我book左私家生,但我就唔會帶晒所有野入院,因為到自己生得果陣,要自己執好晒姑娘先推你走,如果唔係,d阿姐會亂咁幫你塞入去,到你要搵果陣未必咁快搵到囉

別墅

其實睇你自己情況,我係6月將會喺屯院生嘅媽媽,加上2年前大女嘅經驗(都係屯院),我鍾意自己一次過帶,始終唔知自己咩時間生,屋企人到時係咪可以第一時間拎嚟,我唔想拿起手無得用! 但每樣嘢我都唔會拎得多,因為如無意外第二胎順產只可住24小時,小盤,沖涼嘢,拖鞋果啲唔會帶,而啲消耗品如尿片,m巾,紙巾就只帶足夠份量,另外,執定一袋呢啲touchwood 有事要住多幾日先叫家人補充!
最後我個袋都唔係好大,一個手提袋咁上下,應該唔會比姐姐鬧! 同埋記住喺產前病房盡量唔好拎咁多嘢出嚟諗住就手有得用,因為往往到你要執番落去果時就會手忙腳亂,又唔知有幾多時間你執,要姐姐執的話,佢地真係會怨你!

大宅

我5.22系屯醫生左囡囡....我個走佬袋都幾大袋..當我換左紫袍入產房已經冇位擺衫同鞋搞到呀姐話我.做咩唔帶兩個袋呀。其實係好睇你遇到咩呀姐..假若真係唔夠袋 佢會俾個白色膠袋你入住(當然唔好出聲要求) 希望幫到你

複式洋房

回覆 whyivy 的帖子

我既野唔多,但個袋都幾大!

複式洋房

回覆 tching1023 的帖子

咁你走佬袋帶左D咩?

男爵府

見過有人帶個喼仲有盆入院,挨姑娘閙,係咁要佢搵人幫佢攞返D行李返屋企

複式洋房

我都係6月係屯門醫院生 見你地講到甘 轉個頭都係將bb野同生b用既分一分開好d

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

bb尿片要自己帶嫁,醫院無嘅咩?
大女4.5歲啦,努力成果胎兒5個月啦,10月可以見

大宅

回覆:zxyggp 的帖子

請問你地預產期係幾時?
我係6/23

首頁

尾頁

跳至