論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

今日CCTV見到牙仔係度狂哭,姐姐係佢旁邊坐係度講野,好似閙人,冇望住牙仔,動作好大,指手劃腳,個樣好差,牙仔不停地哭唔收聲!我驚到震即刻飛車返屋企!我好驚係我上次駡佢佢發洩牙仔身上!

我菲佣姐姐下個月滿兩年要返鄉下!但知道依家請工人好難!想問下大家意見!我這個工人仲可唔可以用!

優點
。工作時間長!朝7晚12都唔計較!
。放假都幫手
。牙仔好難照顧佢都叫搞得掂
。兩年都冇話病

缺點
。我唔信任佢!感覺佢會背着我地對阿仔唔好!
。我哋返工佢就好多時唔見人!係CCTV映唔到嘅地方!
。有次係CCTV見到佢暗牙仔瞓覺牙仔唔肯訓佢發脾氣拉阿仔隻腳,牙仔由坐俾佢拉到瞓低,出左warning
。成日發夢,做嘢交功課!
。冇禮貌唔會叫人!你返屋企都唔叫你望你!同佢講過都唔聽!
。成日黑我面!

我仔而家20月大!成日好似好冇安全感咁!好難抉擇究竟換唔換工人好!希望大家俾啲意見!謝謝!

補充我已經同佢搞左續約!

男爵府

引用:今日CCTV見到牙仔係度狂哭,姐姐係佢旁邊坐

原帖由 annawnm 於 15-05-27 發表
今日CCTV見到牙仔係度狂哭,姐姐係佢旁邊坐係度講野,好似閙人,冇望住牙仔,動作好大,指手劃腳,個樣好差 ...
既然唔信任佢就唔好用

大宅

引用:Quote:原帖由 annawnm 於 15-05-27 發表今

原帖由 yandy.yandy 於 15-05-27 發表
既然唔信任佢就唔好用
×2

大宅

回覆:到底換唔換工人好?求意見!

換啦,既然擔心小朋友比姐姐蝦,不如博過新姐姐

翡翠宮

貢獻勳章 BK猜猜猜慶中秋 +5熱血勳章

引用:今日CCTV見到牙仔係度狂哭,姐姐係佢旁邊坐

原帖由 annawnm 於 15-05-27 發表
今日CCTV見到牙仔係度狂哭,姐姐係佢旁邊坐係度講野,好似閙人,冇望住牙仔,動作好大,指手劃腳,個樣好差 ...
唔信任佢仲同佢續約?

大宅

引用:Quote:原帖由+annawnm+於+15-05-27+發表今

原帖由 chan803 於 15-05-27 發表
唔信任佢仲同佢續約?
X 2

男爵府

你唔信佢咁好難繼續用喎.

但公平啲講, 如果你都覺得仔仔係難湊, 有時做亞媽都會湊到恔, 個工人日日對住十幾廿個鐘, 係咪真係無時無刻都可以愛心爆棚先. 我地唔知真實情況, 你要衡量下係自己太緊張定工人真係好差.

別墅

回覆 kawaiibibi 的帖子

x 3

公爵府

回覆:annawnm 的帖子

唔信佢,又見佢對你小朋友唔好,換得,我寧願博下一個。

子爵府

回覆:annawnm 的帖子

Mama likes you, Mama loves you, Mama adores you.

男爵府

引用:你唔信佢咁好難繼續用喎.+但公平啲講,+如果

原帖由 littlerabbitmom 於 15-05-27 發表
你唔信佢咁好難繼續用喎.

但公平啲講, 如果你都覺得仔仔係難湊, 有時做亞媽都會湊到恔, 個工人日日對住十 ...
我都覺得似乎樓主太緊張。就算下個姐姐都會有同樣問題。其實會唔會考慮做2年FTM, 等你個仔識講野投訴時先再返返工。

洋房

回覆:jumug 的帖子

會唔會先了解一下呢?

大宅

換得啦,成日令自己提心吊膽為乜

禁止訪問

子爵府

我請工人底缐,一定要錫我女對佢好,你工人咁對小朋友,我一定會換,其他缺點我反而接受

chan803    發表於 15-5-28 08:59

子爵府

補充,如你小朋友難揍,咁好難請啱人,係人都會忟,包括呀媽都可能發din, 你一定要幫手放工揍,等佢透下氣

別墅

謝謝各位意見!
最後冷靜下來,相信每人都有情緒,她沒有打我BB,我決定比多次機會佢!
同佢續约,係老公說服我,覺得佢都不是太差的,起碼仔肯跟佢,証明佢對仔好!請新人又重新開始!風險重大。
補充其實我放工後全部時間都俾哂仔!不過仔食野很差,好難餵,里樣苦差我交哂姐姐。

伯爵府

朝七晚十二, 個仔仲要有少少難湊, 俾我都會間中發顛。。。

首頁

尾頁

跳至