想生BB

跳至

首頁

尾頁

子爵府

連續高溫左16天,
Apps提示話可能懷孕,
但今朝check驗孕棒無線,
紅d 就得30%控,
請問係咪高溫過14天就有機會懷孕?
如果宜家咁我洗唔洗做啲咩?
因2年前試過小產,
醫生話我太遲去,
話如果早啲去可以塞藥保胎
Thanks

子爵府

回覆:持續高溫

補相

複式洋房

回覆:laalalla 的帖子

甘你之前有冇食過中藥或打過安胎針呀!有影響架!我都試過高温18天之後m come

子爵府

mrschu18 發表於 15-5-28 09:37
甘你之前有冇食過中藥或打過安胎針呀!有影響架!我都試過高温18天之後m come

...
咁我呢個月真係有食中藥,
不過食到排卵前之後就無再食, 係咪都會有影響?

複式洋房

我都試過,所以有影響,你有冇打過安胎針呀?

子爵府

mrschu18 發表於 15-5-28 09:53
我都試過,所以有影響,你有冇打過安胎針呀?
無打過呀..有無需要去打?

複式洋房

你再用紅D綠D驗下先啦!如果有驗到先去診所

子爵府

mrschu18 發表於 15-5-28 10:12
你再用紅D綠D驗下先啦!如果有驗到先去診所
好, THANKS^^

別墅

我之前都高溫左2weeks+, 之後 m come, i highly believe 小產( before i get a positive pregnancy test result) .
我懷疑有左期間食過"桑寄生杜仲茶", 諗住安胎. 其實咁早期(fertilized 2 weeks) 係咪唔可以食?

sorry to hear about your last experience, 你可以諗natural miscarriage 其實可能對bb/mama最好, 因為大多早期小產係因為genetic problem, 保胎反而可能生左個唔健康的bb.

我睇個d research 話早期miscarriage rate 期實好高下 (有成30%). 計埋未驗到有果d有成50%.

第一次miscarriage rate高d, 第二次有就應ok (連小產2次機會好low). 真的話要搵醫生check check.

另,請問仦用咩apps?
紅D綠D係咩黎?

子爵府

jellybabies 發表於 15-5-28 10:56
我之前都高溫左2weeks+, 之後 m come, i highly believe 小產( before i get a positive pregnancy test re ...
我用果個APPS叫瘋狂造人, 幾好用
你可以DOWNLOAD試下用
紅D係用黎CHECK幾時排卵, 綠D係驗孕^^

我諗住今個CYCLE都失敗既
要搵個不育醫生睇下係咪我同老公有D咩問題令到咁耐都無

別墅

回覆 laalalla 的帖子

thx. good luck!!!

大宅

回覆:持續高溫

睇你體溫表你嘅體溫係有向下跌趨勢,唔似bingo。真係bingo體溫通常會企得好硬,有微微上升傾向 。係咪你太緊張咋?我聽其他jm有講過緊張會令period遲黎。點都好你keep住驗下,可能有驚喜

男爵府

Keep check 紅D有無每日加深, 如果無可能係M前控

首頁

尾頁

跳至