自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

話說琴日啊妹整親第四隻腳指,叫啊媽同佢睇私家醫院,但我地無買保險,媽咪問我點?我話之前整親條腰骨,上半身動不了,都係去碼麗醫院睇急症,照完X光先,咁之後醫生會作出安排,如果覺得安排5好睇私家都無問題都起碼照左先,啊妹就話等急症要6個鐘,有排等,但我話之前整親你陪我去等都係3個鐘到,佢話無陪過我睇邊有咁快,我話肯定有,啊媽叫我陪佢去,佢一句5洗,勁火,我咁講得罪佢睇私家?

伯爵府

熱血勳章

回覆:點解啊妹5肯慳,整親一定睇私家?

俾我一定入急症室先,醫生會安排做好多檢查,好詳細的,好過私家樣樣計錢。你妹係咪自己俾,定要你或你媽俾先?佢自己俾咪入私家咯

珍珠宮

佢咁大個人,鍾意睇乜咪睇乜囉,你咁火做乜?

珊瑚宮

環保接龍勳章

引用:話說琴日啊妹整親第四隻腳指,叫啊媽同佢睇

原帖由 CherLeung 於 15-05-31 發表
話說琴日啊妹整親第四隻腳指,叫啊媽同佢睇私家醫院,但我地無買保險,媽咪問我點?我話之前整親條腰骨,上 ...
咁每個人要求唔同,你妹仲讀緊書?家庭經濟是否許可睇醫生?若環境唔好,你妹係比較任性,但有些人對這方面有要求,愛錫自己啫。

人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

男爵府

我媽俾,我妹仲讀緊書,我都5明點解5可以睇公立,最激氣係話5洗兩個字,我陪佢睇5介意花時間等,仲話傷果個係佢,講到我冷血,真係好嬲

大宅

如果全部費用由佢自己比,咪尤得佢囉!

funfun759    發表於 15-5-31 20:52
talkative    發表於 15-5-31 10:34

公爵府

陪月勳章 畀面勳章

呀妹幾大?佢用自己錢的話,我覺得無問題!如果呀媽比的話,佢就無得say,呀媽捉佢去政府

琥珀宮

話說琴日啊妹整親第四隻腳指,叫啊媽同佢睇私家醫院,但我地無買保險,媽咪問我點?我話之前整親條腰骨,上 ...
睇政府定私家,邊個比錢咪邊個決定law!

真係睇私家都唔洗去醫院,睇西醫診所骨科或者跌打啦!

伯爵府

亞妹自己有錢比私家,咪由佢。

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:CherLeung 的帖子

唔好勞氣喇. 佢讀緊書. 唔知搵錢辛苦. 到佢出嚟做事就明點解喇.

男爵府

引用:佢咁大個人,鍾意睇乜咪睇乜囉,你咁火做乜

原帖由 panyeung 於 15-05-31 發表
佢咁大個人,鍾意睇乜咪睇乜囉,你咁火做乜?
因為佢讀緊書,錢係我媽負責,開頭我都5出聲,因為我知佢實5鐘意我咁提意,但睇公立有問題咩?係需要時間,但佢又5係好嚴重,點解要咁晒錢?照完有x光,佢想睇咩都得

伯爵府

Poo得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 夏天玩到顛 畀面勳章

心理問題,正如有人幾萬私家生仔,有人幾百政府生,佢個人選擇,點會明

大宅

其實如果唔係太大件事就走去睇急症又好似唔太好,不喜勿插

男爵府

回覆:pooh仔 的帖子

唉,佢態度好難頂,話邊個陪都得總之5洗我,所以上黎bk訴苦,順便睇下大家有咩好提意

男爵府

回覆:BBIvan 的帖子

佢話行5到,話我去都扶5起佢,所以先5洗,因為我頭先問佢咩意思

男爵府

回覆:alphabetagamma 的帖子

幾千蚊對我地黎講係重要的,我知有d錢5慳得,但有得慳就慳,更何況睇公立5係差

伯爵府

你妹係拉傷定斷左?去睇跌打得唔得?

男爵府

引用:你妹係拉傷定斷左?去睇跌打得唔得? +

原帖由 mybabylove 於 15-05-31 發表
你妹係拉傷定斷左?去睇跌打得唔得?
佢話屈親,老師叫佢睇物理治療,去私立快好多,公立要好耐

水晶宮

引用:Quote:原帖由 mybabylove 於 15-05-31 發表

佢話屈親,老師叫佢睇物理治療,去私立快好多,公立要好耐
咩老師
醫生都未睇就物理治療

你個妹自己未搵錢就識洗錢
叫佢自己“gut”去醫院囉,唔洗

珊瑚宮

2024年龍年勳章

引用:唉,佢態度好難頂,話邊個陪都得總之5洗我,

唉,佢態度好難頂,話邊個陪都得總之5洗我,所以上黎bk訴苦,順便睇下大家有咩好提意

...
話之佢啦,俾著我唔會理佢,亦唔會陪佢睇醫生,叫佢自己俾錢咪睇飽佢囉

首頁

尾頁

跳至