自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

子爵府

BK Milk勳章

我有2隻寶貝貓
今日朋友去我屋企拎野(男). 同埋老婆一齊黎, 第一次見佢老婆.

佢一入門口, 唔係say hello, 而係"呀"左一聲. 我仲以為佢做乜...即刻問佢咩事. 佢話"乜你有養貓?", 我以為佢對貓毛敏感或者好怕貓, 第一時間將佢地鎖左入房.

行返出黎, 佢兜口兜面就話, 做乜養貓呀? 要養都養狗啦. 貓會帶來厄運0架. 你無聽過自來貓唔好0架咩? 狗先好0架0麻....我心諗, 貓有咩得罪你?

然後佢繼續belebala咁話佢親戚之前點樣點樣有錢. 一養貓就破產點點點...我心諗, 你真係賴得就賴, 賴地硬0架喎.."

我塊面黑晒(sorry控制唔到), 亦都無出聲, 佢老公唔好意思咁話"唔好意思呀打擾晒, 我地走了"...我簡單一句"bye bye".

呻完
不同傻子爭辯, 否則就搞不清誰是傻子了.

頭等人, 有本事, 沒脾氣; 二等人, 有本事, 有脾氣; 末等人, 沒本事, 大脾氣.

與其說是別人讓你痛苦,不如說自己的修養不夠。

一個常常看別人缺點的人,自己本身就不夠好,因為他沒有時間檢討他自己。

男爵府

貓狗褓姆 畀面勳章

公爵府

回覆:咩年代呢而家...

痴Q缐

珍珠宮

四個大字比返佢

關你咩事

禁止訪問

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

痴線

子爵府

BK Milk勳章

佢老婆應該有乜講乜0個種人. 本來係好事....但佢一咁講D貓...真係好受傷...

頭等人, 有本事, 沒脾氣; 二等人, 有本事, 有脾氣; 末等人, 沒本事, 大脾氣.

一個常常看別人缺點的人,自己本身就不夠好,因為他沒有時間檢討他自己。

公爵府

2024年龍年勳章

傻的嗎

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:我有2隻寶貝貓今日朋友去我屋企拎野(男).+

原帖由 bonnyye 於 15-05-31 發表
我有2隻寶貝貓
今日朋友去我屋企拎野(男). 同埋老婆一齊黎, 第一次見佢老婆.
好彩係你朋友老婆,唔係你老公/老婆,唔使理佢!

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

養咩關佢咩事?

侯爵府

回覆:bonnyye 的帖子

係我反搏佢:信咪有衰運囉,我不知幾幸運有呢兩隻愛貓

子爵府

BK Milk勳章

Anpanmama 發表於 15-5-31 13:33
好彩係你朋友老婆,唔係你老公/老婆,唔使理佢!
咁又係呀. 唔係就大鑊....

男爵府

傻的嗎

琥珀宮

你朋友老婆唔鍾意你

popocat    發表於 15-5-31 18:44

子爵府

唔好勞氣,無知的白痴總會有

子爵府

回覆:bonnyye 的帖子

有病

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

在日本貓係招財的。

子爵府

BK Milk勳章

tansyneko 發表於 15-5-31 13:38
你朋友老婆唔鍾意你

珍珠宮

関佢乜事。

留一口氣,荒夜裡點一盞風燈,我們一路同行。

每一個結束,都是一個新開始;集合力量,繼續發聲,They can’t kill us all。

子爵府

第一次見面就咁講野,佢老婆忽上腦

首頁
12345...7

尾頁

跳至