親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

跟旅行 團8月15日後!四日三夜!每人4500元左右ok嗎?囡囡13歲!台北!貴嗎?(康x)(永x)!
請賜教!
我想自由行!但得我和囡囡二人!唯有參加旅行團😑

大宅

二人跟團 $9000 + 導遊費

自由行
8 月台北機票二人 - $2700
三晚二人房酒店 - $3000 (四星級)
差額 $3300 (平均每日交通食用有 $1100) , 可以食得較豪華+的士來回

男爵府

台灣自由行好易,你呢個價錢算貴比起自由行

禁止訪問

珍珠宮

回覆 joefoon 的帖子

住那間酒店, 和航空公司.

大宅

joefoon 發表於 15-6-10 09:40
跟旅行 團8月15日後!四日三夜!每人4500元左右ok嗎?囡囡13歲!台北!貴嗎?(康x)(永x)!
請賜教!
我 ...

其實囡囡13歲, 二人最好自由行, 因囡囡已可自己走動(唔洗BB車), 但沒多的主觀意見, 即係你一個話晒事, 想去邊就去邊, 台灣四周都是繁體字, 唔怕唔識睇, 唔識地方唔都沒問題, 最多全部都是找捷運(地鐵)沿線景點, 出得$9,XXX二人台灣四天, 真係日日搭的士出入都得...........

joyce3cheng    發表於 15-6-10 16:08

侯爵府

引用:跟旅行 團8月15日後!四日三夜!每人4500元

原帖由 joefoon 於 15-06-10 發表

跟旅行 團8月15日後!四日三夜!每人4500元左右ok嗎?囡囡13 ...
13歲自由行啦,我帶6歲都得。慳埋導遊領隊費可以食幾餐豪

水晶宮

我7月中都學人自由行,7日6夜,3人費用机票、酒店共12500元,吾知貴吾貴,第一次點都要時,第一晚住春天溫泉酒店,第2至3晚住其丁星晨大飯店,3至6晚住天成大飯店,希望旅程好玩啦,有冇食、玩D地方介紹。吾該各位

珍珠宮

跟團也有好處, 就是出入都有一大班人陪, 有照應, 熱鬧d,

大宅

回覆 LILY媽咪 的帖子

hi,係呀!我又5識在哪裡訂酒店?買機票?
其實我都覺得貴!
4500元包含導遊費和機場稅和保險費!

子爵府

hashtag旅遊勳章

引用:回覆+LILY媽咪+的帖子hi,係呀!我又5識在哪

原帖由 joefoon 於 15-06-11 發表

hi,係呀!我又5識在哪裡訂酒店?買機票?
你可以直接去旅行社買套票(機+酒)一次過簡單d,自己先睇下酒店(記住自由行最緊要方便),有些旅行社會推薦d唔湯唔水既酒店(例如位於兩個捷運站中間果d)。
自由行好容易的,係之前要花時間plan行程,有問題提出黎大家都好樂意一齊討論,一上左手你絕對會愛上!

旅行團唔好處:趕鴨仔,一早起身趕行程。購物點,浪費時間唔買都要去。食團餐,呢樣至憎,遇著自私團友好似要爭食咁。酒店住到山卡啦,夜晚想自己出去行夜街都難~

大宅

hi !請賜教!LILY ma.(康乂)陽明山天籟温泉六福村野柳4天團。暫4228元。
乘座國泰CX/中華CI/長榮BR/香港航空HX。

第一天 去六福村……士林夜市。午餐自費。晚餐台式料理。

第二天 去中正纪念堂。珍珠推廣中心。陽明山天籟温泉會。包1,5小時温泉浴。西門町。
早餐酒店。午餐自費。晚餐創意料理。

第三天 去松山文創園區。山地傳統民族特產推廣中心(買靈芝!鹿胎!蜂蜜)。
天祿藝術中心(又係買玉石)。平溪老街放天燈。台灣餅食專買店。

第四天 去圓山飯店(門外拍照……揾笨)。中國茶道研究中心。自由活動。回香港。
早餐酒店。午/晚餐自費。

去程約07:30至13:45起飛!
回程約16:25至00:30(+1)抵港!

EuniceMaMa    發表於 15-6-11 10:05

大宅

回覆 Biancacheung 的帖子

多謝妳!其實還有幾間旅行社未寫!但寫一間又手倦!
其實可否sand 上行程來這裡?

我想大致行程差不多!
視乎住酒店和坐飛機!

其實我都想自由行!
有否好介紹!
在那裡可以看到好似旅行社每天的安排!
謝謝

子爵府

hashtag旅遊勳章

引用:回覆+Biancacheung+的帖子多謝妳!其實還有

多謝妳!其實還有幾間旅行社未寫!但寫一間又手倦!
去4日有5個購物點
自己plan吧,最好1晚溫泉酒店+2晚台北市,或only想飲飲食食買野就3晚都台北市。

你先上網睇左北投溫泉(要搵有免費接駁車服務既),睇岩幾間心水記低佢。
台北市酒店又係,最緊要近捷運站 西門町/台北車站(呢度jm多數推薦新驛平靚正,不過市區飯店房一定細),
之後去旅行社格價,我用過幾次專X旅遊(機+酒)ok

男爵府

引用:+本帖最後由+joefoon+於+15-6-10+09:41+編

原帖由 joefoon 於 15-06-10 發表

跟旅行 團8月15日後!四日三夜!每人4500元左右ok嗎?囡囡13 ...
唔好跟團啦,跟團住d酒店比較偏遠,想自己出去周圍行下食下都唔方便. 同埋要睇幫襯導遊買嘢,唔買又黑面。 我都係帶個13歲囡去自由行

大宅

謝謝!Biancacheung 我要8月15日才去!現在才開始研究行程!
訂酒店和飛機!會否酒店+機票好貴?
是否要買一本台北遊的書?
請賜教!
我和囡囡最喜歡食和買!
選一個景點機動给囡囡玩……好似(海X公園)!
行夜市!有海鮮吃!
買下少女衫和裝飾品!
最好可以有釣蝦!

大宅

回覆 carol-rol 的帖子

謝謝 carol-rol 你剛剛玩完定未起程?介紹下行程?

男爵府

引用:回覆+carol-rol+的帖子謝謝+carol-rol+你剛

回覆 carol-rol 的帖子

謝謝 carol-rol 你剛剛玩完定未起程?介紹下行程?
你參考下, 7月中去長榮機
Day 1 北投溫泉酒店-淡水-漁人碼頭
Day 2 搬酒店西門町 - 周圍行下 - 響食天堂buffet
Day 3 包車 - 九份 - 十份放天燈 - 行夜市
Day 4 動物園 - 貓完纜車 - 深坑老街- 美麗華摩天輪
Day 5 上引水產 - 買手信....返香港
基本都係台灣最基本指定旅遊地點

LILY媽咪    發表於 15-6-11 15:03

大宅

joefoon 發表於 15-6-11 09:01

謝謝!Biancacheung 我要8月15日才去!現在才開始研究行程!

"我和囡囡最喜歡食和買!" ----> 跟旅行團, 一定失望

珊瑚宮

引用:回覆 Biancacheung 的帖子謝謝!Biancacheu

機票,酒店可以上官網比較下價錢。

如果2個人,可以試下簡單火車去下十份,基隆。

或搭下台灣好行線。(但平日一小時一班車)

或捷運線-食野,行街

首頁

尾頁

跳至