嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有無bb在健康院打完一歲針後發燒呀????

如題!!Thx!!

子爵府

Re: 有無bb在健康院打完一歲針後發燒呀????

有!! 我bb就發左燒.

大宅

係私家e 生度打會唔會發燒?

複式洋房

Just treat it as normal fever? no need to do special thing except eat medicine to lower her temperature?

cecilau 寫道:
有!! 我bb就發左燒.

子爵府

mc_chumui 寫道:
Just treat it as normal fever? no need to do special thing except eat medicine to lower her temperature?

只係有少少燒... 我同bb之前係私家到打混合針, 都未發過燒, 如果再比我choose, 我一定會同bb去私家到打.

大宅

my daughter do no have fever. She just took it 3 weeks ago.

大宅

我問過私家醫生,佢話一歲針是一樣的藥,在健康院和私家打都一樣.
佢叫我返健康院打喎!

大宅

我囡囡明天都打, 佢早兩日啱啱感冒發完燒好番,
仲有少許痰, 但冇咳,
唔知打唔打得呢????

伯爵府

我個仔一歲時打呢枝針成十日先有反應,而且真係燒得幾高,之後佢仲不停病....問左醫生佢話bb打左針身體抵抗力係差d,最好唔好帶佢出街......
不過佢打其他針就未試過有反應,係呢枝先有,我聽人講呢枝係好勁架.........最好之前煲定d"足遮"水 BB飲定打底啦

男爵府

我個仔28/5打針,姑娘話只要bb無燒,基本上就可以打,但bb如有其他問題,就要由父母自己行量風險.由父母決定打唔打.我覺得個姑娘好似有點推卸責任.
正如奀豬mami所講,打針後抵抗力會差啲,如果感冒未清,還是唔好打住,但如妳個b已好番,我想應該可以打掛!不過,都係嗰句,要父母自己衡量下風險.

mariobie 寫道:
我囡囡明天都打, 佢早兩日啱啱感冒發完燒好番,
仲有少許痰, 但冇咳,
唔知打唔打得呢????

大宅

我明天再决定打唔打針啦!!

打完就記得唔好帶佢出街住喇......

侯爵府

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

My daughter do not have fever.(she just took it 13 days ago.

大宅

until 8 days, no fever..........!!!!

男爵府

until 12 days now ,no fever!

大宅

好媽媽勳章

我囝囝打完一歲針五天後就開始發燒, 只係低燒左一日, 但係再過多三日後又發燒, 仲係好高燒tim, 燒左成日都係維持高燒, 食健康院俾o既藥水都退唔到燒, 最後要去睇急症, 之後繼繼續續咁低燒左兩日, 心都痛呀! :-(
雖然我們不能左右天氣 , 但是可以改變自己的心情 !

大宅

9 days, have fever 101'F
:-(

洋房

我囡囡第八日發燒, 最高試過103.4 F, 依家第十一日, 仲燒緊, 一唔食藥就101-102 F :-( :-( :-(

別墅

我囝囝尋日係打針後第6日開始微燒, 食退燒藥後冇燒, 但又係藥力過後又再微燒, 到今朝仍keep住要食退燒藥 :-(
希望佢快d完全冇事啦

大宅

我個囡囡仲慘, 發燒期間(約打針後第9日)
突然全身抽筋無晒反應,
於是即刻call白車送院, 而家仲住緊醫院,
抽筋前仲同佢玩緊, 好正常
所以, 發燒期間一定要睇緊d

大宅

我仔仔下個月就打1歲針了, 聽你地講完, 真係好驚呀, 仲要打完針咁多日先發出來, 加上我仔仔有濕疹, 聽講話敏感抵反應會更大, 我真係好驚呀 ? :-x :-(
去私家E生度打, 會吾會好D呢 ????

首頁

尾頁

跳至