自由報料

跳至

首頁

尾頁

洋房

脫智慧牙去 政府牙科街到脫牙有無限脫幾多隻 因為我右邊隻大牙同隻智慧牙要脫 我唔知個牙醫幫唔幫我一次脫晒2隻呢 唔知道有無其他師兄師姐講比我知呢 3Q3Q

大宅

回覆:請教一下脫智慧牙

留毛

子爵府

回覆:請教一下脫智慧牙

每次剝一隻,要攞籌,唔係間間政府牙科診所都做街症,同埋剝智慧齒多數轉介去醫院,要排幾年

侯爵府

引用:脫智慧牙去 政府牙科街到脫牙有無限脫幾多

原帖由 so1018 於 15-06-13 發表
脫智慧牙去 政府牙科街到脫牙有無限脫幾多隻 因為我右邊隻大牙同隻智慧牙要脫 我唔知個牙醫幫唔幫我一次脫 ...
我表妹今年年頭剝智慧牙,係診所refer佢去醫院做,本身排屯門要幾年先有位,之後佢又排瑪麗超快,醫院話第二日,可惜表妹要返工,結果都係排一個月就有位,好似剝幾隻分兩日做

洋房

回覆 zipzip23 的帖子

我隻牙已經痛到要拔走隻智慧牙既地步 我隻智慧牙仲要生係大牙後面我就係怕排街症拔唔到要轉介去醫院到排幾個月我隻牙唔等得 = = 而家痛到要含住D冰水先無咁痛 訓又訓唔到食D藥就止唔到痛 痛到我好想死= = 又無錢去睇私家 如果有錢我就去左唔睇私家拔左隻牙

男爵府

回覆:so1018 的帖子

本身隻牙痛緊係唔拔得的,不論私家還是政府都會俾你消炎藥食几日,唔痛才可以拔牙

洋房

= = 我係網上睇D人多數講智慧牙生係前面要去剝 但係我生係大牙後面就無乜人講 我仲諗緊街症剝唔剝到~.~

珍珠宮

引用:每次剝一隻,要攞籌,唔係間間政府牙科診所

原帖由 zipzip23 於 15-06-13 發表
每次剝一隻,要攞籌,唔係間間政府牙科診所都做街症,同埋剝智慧齒多數轉介去醫院,要排幾年

...
請問在邊度可以知道邊間政府牙科有街症睇?及要排隊排得耐嗎?因我爸個智慧牙痛咗成個星期,他想剝咗它吖,是否可以在出面牙科醫生睇完先叫醫生寫信去政府排期定是直接去睇政府街症好D

大宅

上次我喺私家剝,三千蚊左右一隻,要等一星期。

子爵府

引用:Quote:原帖由+zipzip23+於+15-06-13+發表每

原帖由 noel-chan 於 15-06-30 發表
請問在邊度可以知道邊間政府牙科有街症睇?及要排隊排得耐嗎?因我爸個智慧牙痛咗成個星期,他想剝咗它吖,是 ...
政府牙科街症剝牙上衛生署網站搵到

首頁

尾頁

跳至