懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

孕32周 頭圍:8.44cm 腹圍:27.13cm
臍帶繞頸一週 醫生話囝囝頭圍偏大兩週 又有一圈繞頸 所以建議要開刀比較穩陣 但我自己一心諗住無痛分娩架 所以接受唔到 後來自己係網上查 宜家呢個週數正常應該係8.17正負0.65都算OK 咁我bb頭圍係正常範圍架 同埋上一次係北京做產檢時發現有一圈臍帶繞頸 醫生都話唔建議因為呢個問題而開刀 無值得 所以想請問嚇大家既bb32週頭圍係幾多啊?因為我睇既呢個醫生係聖保祿掛牌架 自己係出邊有診所 所以我覺得係唔係佢唔想我自然作動 驚影響到佢下晝睇診呢 因為開刀佢就可以自己控制時間喇嘛(可能係我自己小人之心啦!)希望大家幫我分析嚇~ 唔該曬!

別墅

試下搵第二個醫生下,睇下佢有咩意見

別墅

照下

男爵府

引用:孕32周 頭圍:8.44cm 腹圍:27.13cm 臍帶繞

原帖由 Cissce830 於 15-06-14 發表
孕32周 頭圍:8.44cm 腹圍:27.13cm
臍帶繞頸一週 醫生話囝囝頭圍偏大兩週 又有一圈繞頸 所以建議要開刀比 ...
我兩胎bb頭都平均大兩週。但我本身開刀

頭大兩週唔算係問題,我唸你個醫生係擔心臍帶繞頸順產會危險,私家醫生通常唔敢博

複式洋房

回覆:esther24131 的帖子

我諗住两个礼拜后去做检查既时候再睇吓医生点讲 如果都系话唔得 我先揾其他医生睇吓

複式洋房

回覆:onbonb 的帖子

宜家唯有希望bb乖d自己绕返出来 头仔唔好长甘大为难妈咪啦

首頁

尾頁

跳至