自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

7個月全人奶bb 食緊粥仔, 呢2日剩係手腳出左呢d 粒粒, 夾埋有十幾粒,面同身冇出..

謝解答!

別墅

回覆:請問呢d 係咪食物敏感出既粒粒?

似水荳

男爵府

回覆:sunshine135 的帖子

我女出水痘係咁D様

大宅

似水痘,又似手足口,有冇發燒?口入面有冇飛滋?有既話好大機手足口,要去睇醫,高度傳染,媽媽都要帶口罩

男爵府

似唔乾淨,0個D水滋。

子爵府

水荳 定 手足口 ??
問醫生安心d

男爵府

引用:似唔乾淨,0個D水滋。

原帖由 hoihoi83 於 15-06-15 發表
似唔乾淨,0個D水滋。
水滋係咩黎架? 我好少帶佢出街,應該唔會水痘手足口病,前日我o係地下執拾人地俾既二手bb 衫,我個b 就o係隔離搞d 衫,之後o個晚佢手腳就開始出粒粒,到今日夾埋出左12粒到,只係衫外既皮膚先有,我已過抺左地同玩具,唔知係咪塵螨定係試左新食物(節瓜)就出.. 今日第3日,舊既已經消左,但又出左一兩粒新既..

男爵府

引用:似水痘,又似手足口,有冇發燒?口入面有冇

原帖由 devilkwan 於 15-06-15 發表
似水痘,又似手足口,有冇發燒?口入面有冇飛滋?有既話好大機手足口,要去睇醫,高度傳染,媽媽都要帶口罩 ...
謝大家解答,我好少帶佢出街,應該冇感染到水痘/手足口,佢冇發燒,口又冇生痱滋.. 都唔知咩黎..

子爵府

似被野咬 or chicken pox(如有發燒)
食物敏感唔会有blisters水濮!

男爵府

回覆:sunshine135 的帖子

有時候可能小朋友食完野。D口水有其他餘流食物,一食手就容易hi到周圍係,又或者玩具污漕、又或濕紙巾敏感

首頁

尾頁

跳至