想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

我自己本身M唔準,週期有時30~45日不等,如果我記得行房日子再加2星期後檢準唔準呢??唔該哂!

男爵府

回覆:何時檢孕最準?

係要睇你幾時排卵喎,排卵後14日可以check

大宅

引用:係要睇你幾時排卵喎,排卵後14日可以check

原帖由 encl.design 於 15-06-18 發表
係要睇你幾時排卵喎,排卵後14日可以check
多謝回覆
我同老公4/6 dodo完之後冇喇,所以如果兩星期後既今日驗左冇,就即係冇囉?頭先我用綠d驗,初時只有一條線,但過左半小時後又多一條好淺好淺既線,究竟點呢

大宅

引用:Quote:原帖由 encl.design 於 15-06-18 發

原帖由 yiutung611 於 15-06-18 發表
多謝回覆
我同老公4/6 dodo完之後冇喇,所以如果兩星期後既今日驗左冇,就即係冇囉?頭先我用綠d驗,初時只 ...
有無相睇?
或者你聽朝再驗下

大宅

引用:Quote:原帖由 yiutung611 於 15-06-18 發表

原帖由 2cute_baby 於 15-06-18 發表
有無相睇?
或者你聽朝再驗下
今早驗左,都係有條好淺好淺既印,不過係10分鐘左右出現的,而家都唔知有定無

複式洋房

回覆 yiutung611 的帖子

有出現通常都bingo多啦!! 可以等多2日再驗

大宅

引用:回覆 yiutung611 的帖子有出現通常都bingo

原帖由 lillian741102 於 15-06-19 發表

有出現通常都bingo多啦!! 可以等多2日再驗
但係好淺,有d擔

複式洋房

放鬆放鬆~~初期都係好淺的!! 之後就會深色啦 加油

男爵府

2018復活節勳章

回覆:何時檢孕最準?

排卵後十六日

大宅

引用:回覆 yiutung611 的帖子放鬆放鬆~~初期都係

原帖由 lillian741102 於 15-06-19 發表

多謝你回覆

大宅

引用:回覆 yiutung611 的帖子放鬆放鬆~~初期都係

其實我已經有兩個小朋友,細嗰個今年都8yrs歲,佢地細時都想再生,因為我哋喜歡小朋友,但又怕辛苦,最終冇唸,一路食左7年避孕藥。近期 因健康問題停左藥都有半年,但都有避。近排我妹妹有左,攪到我又心郁郁,老公都話可以試下,唸住試一個月,有就有冇就冇,點知呢兩日就驗到有印。而家都好囉囉攣。唔知究竟係定唔係。講左出舒服哂。。。。

複式洋房

其實我好羨慕你~~~我都好想有小朋友!! 今年29歲~~想在邁入3字頭前可以有個BB~~~

以前都有避孕...今次試左用紅D check 排卵期都係唔中 從沒想過原來生BB是唔簡單的

大宅

引用:回覆 yiutung611 的帖子其實我好羨慕你~~~

原帖由 lillian741102 於 15-06-24 發表

其實我好羨慕你~~~我都好想有小朋友!! 今年29歲~~想在邁入3字頭前可以有個BB~~~
唔駛擔心,一定有好消息既,而且你仲後生,我有些朋友快40都未有。 放鬆心情係最緊要既,一定得!

複式洋房

謝謝你~~希望沾到你的好孕!!

首頁

尾頁

跳至