婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

我奶奶無拿拿又上左黎,已經講過好多次上黎前打個電話,又無打就上左黎,次次上黎都有唔同既野講,總係鐘意搵野話我,上次上黎已經問我點解唔買架拖野返大陸既車仔放係屋企,因為我唔返大陸所以咪無買,就係咁簡單,今次一上黎話我屋企無掃把,地拖點解唔買佢用開個隻,又話我仔玩到啲玩具周圍係唔執,但我家日日用吸塵機吸塵所以無買掃把,我又唔係住佢屋企,我覺得邊隻地拖好用咪買邊隻囉,我仔玩緊玩具,唔通我執起哂唔比佢玩咩,我真係覺得好煩

公爵府

回覆:奶奶又係無通知下無拿拿衝上黎

係㗎,我99上我屋企又係百彈齋主咁,又冇叫佢嚟,又冇迫佢住,啲嘢又唔係佢用,總之上到嚟好似驗樓咁,連我工人留喺房,我係出錢嘅阿mum都未出聲,99都要話佢好唔出嚟,c6話佢關心喎,真係有心喇……

sue20988    發表於 15-6-23 02:28

別墅

feifei_baby 發表於 15-6-20 17:24
係㗎,我99上我屋企又係百彈齋主咁,又冇叫佢嚟,又冇迫佢住,啲嘢又唔係佢用,總之上到嚟好似驗樓咁,連我 ...
啲99真係好煩,學你話齋,又唔係佢用,又唔係迫你住,點解仲要咁多聲氣,咩都要跟你個套呢

littlesun    發表於 15-6-20 23:42

伯爵府

回覆:Pegkicc 的帖子

自己想用乜就用乜喇!咁樣佢都要理?

琥珀宮

佢好得閒架?悶到咁都有?

別墅

mandy952 發表於 15-6-20 17:32
佢好得閒架?悶到咁都有?

佢成日都話自己好忙架,又點點點又乜乜乜,但成日自己衝上黎,唉

littlesun    發表於 15-6-20 23:42

男爵府

D 99真係咩都要管,我曾經因為唔用咇咇水煲都俾人鵝一輪! 呢d野聽左就算,無謂激氣~

男爵府

咁咪一於費時睬佢,佢up乜都當佢唱歌,自己鐘意點就點。

子爵府

畀面勳章

前日我99又係冇通知下黎我屋企,
我同C6都要返工,2歳仔同工人在家,
平時99黎會通知c6,c6再通知我,我再通知工人

Lunch時睇cam,無啦啦多咗個人喺屋企!
頂丫,即刻打俾c6,佢話冇收到通知!
夜晚同C6投訴,叫佢remind 99,上黎一定要通知!

我亦吩咐工人,如果冇我通知,樓下管理處call上黎話有人探訪,一律say no +要立即通知我!
等嗰個人喺下企

bearmrsyee    發表於 15-6-24 12:47

別墅

mmki 發表於 15-6-20 18:46
平時99黎會通知c6,c6再通知我,我再 ...
但係我老公配左條鎖匙比99,我想阻止都阻止唔到,只係想有個通知姐,佢都唔肯,最後我無應我99,自己走左入房珊門唔理佢

littlesun    發表於 15-6-20 23:43

別墅

我99直頭買晒佢用開既野上黎。。。

每個人生活習慣都唔同,成日要人跟佢一樣。

大宅

引用:我奶奶無拿拿又上左黎,已經講過好多次上黎

原帖由 Pegkicc 於 15-06-20 發表
我奶奶無拿拿又上左黎,已經講過好多次上黎前打個電話,又無打就上左黎,次次上黎都有唔同既野講,總係鐘意 ...
我都係咁!
永遠大模大樣衝上來,話自己屋企唔駛通知(我地唔同住㗎)

別墅

hugomamama 發表於 15-6-20 21:46
我都係咁!
永遠大模大樣衝上來,話自己屋企唔駛通知(我地唔同住㗎)
我99都係咁應我老公架,成日話自己屋企自己屋企,依度一樣佢既野都無,點樣叫自己屋企呀

侯爵府

引用:前日我99又係冇通知下黎我屋企,我同C6都要

原帖由 mmki 於 15-06-20 發表
平時99黎會通知c6,c6再通知我,我再 ...
我都成日返工睇cam時有驚喜,
成日都話好忙但成日唔通知就走上來

大宅

引用:Quote:hugomamama+發表於+15-6-20+21:46+我

原帖由 Pegkicc 於 15-06-21 發表
我99都係咁應我老公架,成日話自己屋企自己屋企,依度一樣佢既野都無,點樣叫自己屋企呀 ...
梗有!99 最大資產係佢個仔!

子爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+mmki+於+15-06-20+發表前日我

原帖由 bk2013 於 15-06-21 發表
我都成日返工睇cam時有驚喜,
成日都話好忙但成日唔通知就走上來
我仔2歳,今次第一次冇通知上黎,我堅嬲!佢1至2星期黎一次

最初年半前請到工人,99第一次通知上黎,OK冇問題,但當開cam睇,點解多咗個人,原來係姨媽(99家姐),我嗰下又係即著!我一年都見唔到姨媽2次,好唔熟嘅,對我黎講只係比宿生人好小小

夜晚同c6討論,結論我同c6都覺得99好唔啱,帶其他人上黎都應該要出聲,講明帶邊個,仲有同c6講咗,禁止親戚以外嘅人黎我屋企!

我嘅理由係,我屋企唔係示範單位,唔係個個都可以上黎,99要睇孫我明白,所以佢可以上黎!我俾佢上黎唔代表99可以隨便帶亞豬亞狗黎囉!如果屋企唔見嘢,責任邊個負?

仲有我根本唔喜當我不在家有人上黎,嗰個係99我先免強要就範咋!

好彩c6撐我!
但99年半後嘅今日同我玩嘢唔通知走上黎,好過份!

呢啲人連基本禮貌都冇,唔識尊重人,真係枉為人!

大宅

我坐月時奶奶係5分鐘前打來話上緊來,我勁嬲,剛做完野準備hea 吓又要招呼佢,最後把心一橫去沖涼唔開門,佢等咗15分鐘落咗樓。之后打比老公我無辦法去開門。第2日又係咁。我同老公講比一個禮拜佢搞掂同阿媽反映。我坐完月唔知几時會帶阿b出去,摸門釘唔好怪我。之后奶奶唔咁再失惊無神走上來,仲話滿咗月點會成日來。。。。。

別墅

Jenny1219 發表於 15-6-21 18:27
我坐月時奶奶係5分鐘前打來話上緊來,我勁嬲,剛做完野準備hea 吓又要招呼佢,最後把心一橫去沖涼唔開門, ...
,你老公有無話你?

大宅

冇,佢知阿媽成日借d2睇b, 但上到來又無幫忙。生完我可以扮失憶,講係咩,有講咩咁。總之不能開先例,否則一發不可收拾

侯爵府

我的育兒心得勳章

呢d人真係好黑人憎,一次都嫌多囉!!我99都係架,不過一齊住,佢去探大伯d孫又係失驚無神中上去,點知撞正人地有活動,大家係街撞到,佢就面懵懵搭成粒鐘車返嚟,仲要呻自己摸門釘,真係

首頁

尾頁

跳至