想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

本身有1個小朋友32個月 (自然懷孕)
一路都餵bb食人奶, 中途懷孕過2次, 不過2次都小x左~~
中西醫都叫我停左人奶先好再考慮要第2胎~~
<<不過我身邊有朋友係有左bb都仲可以餵人奶的>>

bb 29個月時, 停左人奶, e生開左排卵藥比我食,
第1個cycle 1日食2粒, 食5日, 點知冇排卵, 食通經藥先離m
第2個cycle 1日食2粒, 都係食5日, day 10仲打左支排卵藥, 都係唔成功~
第3個cycle 都係1日食2粒, 又係食5日, 點知今次又係冇反應,
DAY8時E生建議打排卵藥打到DAY12
DAY12再照, 有2粒1.5MM同1.6MM既卵子, E生建議由佢自己大
DAY14再照, 有4粒2.0MM, 1.8MM, 1.7MM 同1.7MM E生話唔可以打破卵針~~
DAY16再照, 都係4粒不過唔識大....亦唔排........
DAY18轉第2個E生拎Second advice, 照u/s時得返3粒2.1MM, 1.9MM同1.7MM E生話得3粒都可以幫我打破卵針, 不過有機會多胎.同埋建議DAY19同DAY21 DODO.
DAY20朝早有強烈排卵痛, 痛到條腰都伸唔直, 痛左4個中, 覆診時, E生話有排卵痛代表排卵成功, 再幫我打多支HCG5000, DAY32 可以CHECK BINGO~~
由排卵後5日開始CHECK紅D, 綠D , 大約到排卵後9日紅D得返淺線, 綠D就得返個控.
排卵後11日紅D, 綠D再次加深 ^^

大宅

回覆:Bingo分享<<食排卵藥+排卵藥+破卵針>>

紅d, 綠d

大宅

排卵後13日棒棒

男爵府

我都係人奶媽媽, 仔15個月仲食緊(好大癮), 但我仲未有M, 我試左4-5個月啦都冇消息, 又係中西醫叫我停餵先諗生下一個, 灰...

我希望可以自然BINGO, 沾下你孕氣先

祝痴實痴實~

男爵府

恭喜恭喜

禁止訪問

引用:本身有1個小朋友32個月+(自然懷孕)一路都餵

大宅

encl.design 發表於 15-6-23 09:49
我都係人奶媽媽, 仔15個月仲食緊(好大癮), 但我仲未有M, 我試左4-5個月啦都冇消息, 又係中西醫 ...
我仔都大癮嫁, 用左1個月時間同佢介人奶~~
我仔仲要係埋身~~~~~~~

加油呀, 不過未離m, 可以排卵唔準, 又可以冇排egg wor, 要checkcheck la~~

大宅

ArJacobMa 發表於 15-6-23 09:51
恭喜恭喜
Thanks~~

大宅

mandyunqiue 發表於 15-6-23 10:26
恭喜,想問due date前有冇咩bingo 反應?
係攰d jor ,同埋半夜要vv 冇咩特別

男爵府

回覆:Winwinbabe 的帖子

我有照ultrasound confirm 有排的

我想問下你點幫佢介呀?

我早晚埋身,佢要啜啜訓

大宅

恭喜曬呀~好彩睇多個醫生多個意見咋~可以pm話我知你第二個醫生咩名嗎? thx^^

祝BB痴實你!

大宅

sheepyland 發表於 15-6-23 11:01
恭喜曬呀~好彩睇多個醫生多個意見咋~可以pm話我知你第二個醫生咩名嗎? thx^^

祝BB痴實你!
Thankssss ar, PM了~

大宅

encl.design 發表於 15-6-23 10:59
我有照ultrasound confirm 有排的

我想問下你點幫佢介呀?
我日日同佢講大個仔, 唔食啦~~~食多十日就要BYEBYE奶奶~~
之後一日一日同佢倒數, 10日之後就比奶粉佢食,
又同佢講大個仔, 可以同MAMI一齊開奶奶粉, 比佢參與下點開奶~~
之後飲完奶奶就刷牙訓覺, 當然唔係一晚成功na
半夜醒左想食返就話大個仔la, mamai攬住訓啦~~
訓醒請佢食xxx, 佢中意食咩就講咩佢食....
第2日就讚佢好叻仔....咁再用多半個月就ok了~~

男爵府

回覆:Winwinbabe 的帖子

我個仔得15月,唔知呢招work唔work呢,等我又試下先,thxthx!

大宅

Winwinbabe 發表於 15-6-23 11:20
Thankssss ar, PM了~

Can you pm the dr contact also? Thanks and Congrats!

大宅

caca_yeah 發表於 15-6-23 15:22
Can you pm the dr contact also? Thanks and Congrats!
Thanks NA~~PM Already pls check~

大宅

回覆 Winwinbabe 的帖子

你第一次&第二次係睇邊位醫生???

可以PM我嗎??

複式洋房

引用:本身有1個小朋友32個月+(自然懷孕)一路都餵

原帖由 Winwinbabe 於 15-06-23 發表
本身有1個小朋友32個月 (自然懷孕)
一路都餵bb食人奶, 中途懷孕過2次, 不過2次都小x左~~
中西醫都叫我停左 ...
恭喜你呀!我都係有個大仔想再生多次,不過個個cycle都係排卵,想問你睇邊個醫生呀?可否pm 我呀? thanks

大宅

恭喜你。

大宅

引用:排卵後13日棒棒

原帖由 Winwinbabe 於 15-06-23 發表
排卵後13日棒棒
即係day30?

首頁

尾頁

跳至