自由講場

跳至

首頁
12345...12

尾頁

別墅

求意見,我好唔好: 1. 打俾佢 2. 唔理住,俾佢自己靜下先 3.搵我地啲共同朋友了解下乜野事先?

我大概估到係邊一日得罪左佢,但其實唔太具體知道佢嬲乜,我當時見佢面色唔對,當時道左歉,同佢講如果我有咩地方令佢唔開心請佢原諒我,佢嗰時話識左我咁耐,講呢啲。

之後我照平常咁whatsapp 佢,佢覆得好冷淡,約佢出嚟唔出嚟,甚至唔覆,見佢咁,我以為佢忙啫,都冇乜點撩佢whatsapp,唔想煩到佢, 最近想約佢出嚟佢就block 埋我。

我認我份人有pk之處,但係咪我 pk到要BLOCK 我呢?

又問,你地嬲一個人到咩程度先會block 佢?
[img]http://www.baby-kingdom.com/static/image/common/mobile_v1.gif[/img]

大宅

回覆:bodybutter 的帖子

唔知你實際上做/講佐d咩,好難評論喎。你肯定佢block 佐你?

大宅

回覆:我best friend 在whatsapp block 左我,求意見。

如果我係你會由得佢嬲一陣先,之後再慢慢了解。做朋友都好講緣份㗎。樓主唔好太唔開心啦。

男爵府

想生BB熱投

女人真係。。。

公爵府

引用:求意見,我好唔好: 1. 打俾佢 2. 唔理住,

原帖由 bodybutter 於 15-06-23 發表
求意見,我好唔好: 1. 打俾佢 2. 唔理住,俾佢自己靜下先 3.搵我地啲共同朋友了解下乜野事先?

我大概 ...
你都識講你有pk之處
佢嬲你連block你的權利都要問過你嗎
你還是誠心道歉吧

頭號閒人    發表於 15-6-26 09:05

子爵府

雖然唔知你衰乜令佢唔采你
不過我個人認為
如果係我 我心中如果係真朋友好朋友多年朋友
只要對方唔係借錢唔還 搞我老公我仔 我背後一日到黑指指點點(可以面講 不要背講)咁呢D

PandaRabbitttt    發表於 15-6-23 21:26

子爵府

回覆:我best friend 在whatsapp block 左我,求意見。

我以前都有個相識多年嘅好朋友又係咁,喺fb度unfriend埋我,都有好幾年冇揾,不過做朋友同做情人夫妻一樣,好講緣份,緣盡咗就緣盡咗!

cloudyjess    發表於 15-6-24 21:45
tsung    發表於 15-6-24 16:46
pomanlife    發表於 15-6-24 11:08
wcpcelia    發表於 15-6-24 09:10
fatyanyan    發表於 15-6-24 01:34
|/|egan    發表於 15-6-24 00:28
ashley-mama    發表於 15-6-23 23:26

男爵府

咁大個人咁耐朋友有咩事要搞到block whatsapp呢,你朋友太幼稚了吧。
其實有啲朋友真係會friend左咁多年突然間friend唔到落去架

珍珠宮

畀面勳章

比時間她冷靜。你要真誠道歉。自己知自己事。唔好的地方要改

公爵府

我反而有興趣知,你有咩pk之處?

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

你認為佢係好朋友,就直接打俾佢,話想約佢,睇下佢點回應,如果佢真係憎你就連你電話都唔聽

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

我大概 ...
唔知你衰咩,好難講,不過如果咁多年朋友要block你whatapps,你都應該衰得幾大吓

IaMMoYY    發表於 15-6-24 09:06

珍珠宮

2024年龍年勳章 玩具勳章 冬日勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

打比佢,問清楚

子爵府

我大概 ...
即係你錯在先,如果你嘅錯又觸碰到人地底線,好難怪你朋友 BLOCK 你,換轉係我都會相同做法

如果你想修補關係,暫時唔好不停煩佢。間唔中喺其他渠道 send d 關心或者祝福嘅說話,或者透過共同朋友問候下佢。等佢下左條氣,如果佢都想重修舊好,就拜託你拎 d 誠意出黎道歉同用行動確保唔會再犯。

但,如果對方都唔想再理你,即係代表暫時緣盡,咁又唔代表一世都緣盡嘅,可能第日和好如初呢,WHO KNOWS

做朋友,就好似坐巴士一樣。巴士嘅行程就代表你嘅人生,巴士代表你自己,乘客代表你認識嘅人。巴士上總會有人中途上車,中途落車,有 d 人又會從頭站坐到尾站,有 d 人就打死都唔上你架巴士,所以,一切隨遇而安

我和我最後的倔強,握緊雙手絕對不放,下一站是不是天堂,就算失望不能絕望!

公爵府

我真心嬲一個人
連block都唔會block
因為我唔會為佢做任何嘢
只希望佢響我生命中自動消失

男爵府

Um, 搵common fd打探下先
朋友無得勉強,合則來說不合則去。唔需要強求,平常心

水晶宮

2018復活節勳章 15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

有冇諗過你朋友可能忍o左你已經一段時間先block 你whatsapp呢?

唔知你份人點pk法, 不過你自己應該最清楚...

有時做朋友都要講緣份o既

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

緣聚緣散皆有時

侯爵府

我好pk同好朋友都會鬧交但我地唔會咁 有心對待呢段友情有問題應該拎黎講 一齊解決 而非咁樣

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:有冇諗過你朋友可能忍o左你已經一段時間先b

原帖由 chamomile 於 15-06-23 發表
有冇諗過你朋友可能忍o左你已經一段時間先block 你whatsapp呢?

唔知你份人點pk法, 不過你自己應該最清楚. ...

首頁
12345...12

尾頁

跳至