婆媳關係

跳至

首頁
12345...10

尾頁

珍珠宮

育兒性格勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

問我BB 係邊...
因為BB 第一日出生入左箱...
係得父母先有得見..
佢有D嬲

大宅

引用:生咗B第6日99嚟探我,佢第一句問候嘅說話係

原帖由 Nikkii8 於 15-06-25 發表
生咗B第6日99嚟探我,佢第一句問候嘅說話係:“家嫂,個肚好大喎!”。佢仲要係指住我個肚喺佢個親戚面前咁 ...
你半夜唔好掛住瞓,要起身睇下個B呀!! (我開刀,第一晚所有儀器都未拆走 ,抱b上病床餵人奶都要揾姑娘幫手)

翡翠宮

等嘛嘛抱下你先,好似嘛嘛咼

大宅

我仲有幾個月先生得

不過我當年冇左第一個呀B
我奶奶無問候
我係醫院果陣 我奶奶打過俾老公
第一句就話 預左我會冇左 一睇就知我虛
叔仔個老婆就話係唔係做過咩衰野
多數小X係報應

就係咁

我今胎 過晒五個月先同佢地講
佢地問我駛唔駛買野俾呀B
我話你地咁好心地 買左我都唔想收

GabrielK    發表於 15-8-21 16:15
little06    發表於 15-7-19 07:31

大宅

回覆:生完bb, 99來探你第一句佢會講咩?

快D出院煮飯比伛食,心情即刻xzyo(>﹏<)o~¿媽义伛&#128074;&#128074;&#128074;&#128074;&#128074;&#128074;&#128148;&#128148;&#128148;&#128148;&#128148;

大宅

對著我講

「你唔識抱,等我黎抱 (搶緊抱狀態)」

男爵府

你都算好,我生第一個時,6299飛咗(明知我個預產期),我出院都未返。

生第二個就只係bb出世個日先黎咗一陣,之後幾日都無睇過我同bb。其實個幾年我一直都無太介懷。直到我姑奶上年生bb(山頂明德生),6299日日由九龍揸車過海上山去探佢,仲要周圍咁車d親朋戚友上山睇BB。出院再日日過海去睇佢,持續近兩個月。而我當年係浸會生,離佢地屋企只不過係10分鐘車程佢地都唔黎!雖然個個係佢地自己個女,但我兩個BB何嘗唔係佢地親孫?

子爵府

引用:我仲有幾個月先生得不過我當年冇左第一個呀

原帖由 happywingyin 於 15-06-25 發表
我仲有幾個月先生得

嘩,係人來㗎?咁講野,比我直頭反面唔使再見啦

複式洋房

原帖由 happywingyin 於 15-06-25 發表
我仲有幾個月先生得

把口咁臭,生完唔好俾佢哋掂阿b, 驚臭親BB! 加油!

複式洋房

引用:快D出院煮飯比伛食,心情即刻xzyo(>﹏<)o~

原帖由 IamKitty 於 15-06-25 發表
快D出院煮飯比伛食,心情即刻xzyo(>﹏
點解要煮飯佢食?佢當你係工人定係佢身體有殘疾煮唔到飯?

複式洋房

引用:你都算好,我生第一個時,6299飛咗(明知我

原帖由 jumug 於 15-06-25 發表
你都算好,我生第一個時,6299飛咗(明知我個預產期),我出院都未返。

生第二個就只係bb出世個日先黎咗一陣 ...
佢哋唔嚟探你仲好啦。 唔使煩! 又要應酬埋啲三姑六婆!

水晶宮

冇同我講野wor佢探我個仔 唔係睇我

大宅

我99第一句問:「你點呀?係咪好痛?」好關心我。我全左5晚,日日煲湯黎,成日覺得我食政府醫院d餐好慘,話要煮野黎。我話完全唔慘,佢都係咁哦我老公,叫佢買d我鍾意食嘅野黎。

GabrielK    發表於 15-8-21 16:15

子爵府

認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 BK Milk勳章

點解無人奶?仲乜要開刀?

複式洋房

我仲有幾個月先生得

唔好放依啲人既說話上心, 早日睇清早日解脫

伯爵府

回覆:Nikkii8 的帖子

好無奈,真係俾佢激死

大宅

回覆 Nikkii8 的帖子

99第一句係: 我乜都唔識ga
我心諗, 我地乜都唔使你理你做, 識唔識都唔關你事

況且我當時仲輸緊血吊緊鹽水, 有人性嘅都唔係講喲咁嘅廢話

別墅

我唔記得99第一句說話……
我淨係記得出院個日、99同c6接我出院、老公唔記得係車尾箱拎袋衫比我!咁我咪入返去汁野!冇耐奶奶喝狗語氣咁講:快D出變囉衫……係喝狗咁既語氣!我真係心諗$~?$/-&-&……唔鍾意咪唔好x黎(因為99同姑9炒大鍋)……入到黎房又死要幫呀B换衫!我自己D野攪掂佢都未着好!到老公攞埋車、出埋声都唔比返個仔我!咁我當時立刻用好差語氣同佢講野!之後同老公講、你老婆唔鍾意我上來……我咪唔上來囉!我心諗最好以後唔好上來屋企!

別墅

我生完產後出血要做手術到出院,而家啊b 都2個月了,都無黎過睇我地,不過5緊要,以後大條道里5洗指意我兩母女行近佢屋企

大宅

回覆:Nikkii8 的帖子

滿左月先嚟睇,但有電話到,講費話,問我行唔行到。 痴線呀。 我順產呀。 下面聯針,唔係隻腳聯針,叫佢唔好嚟睇喇,我話我出院,佢話下咩咁快出院。 大吉過你呀。

首頁
12345...10

尾頁

跳至