親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

8月中去,目標係墾丁大街,比較靚熱滿已無房,其他又貴又唔靚,見海芋比較好,有無jm住過或推介其他民宿?不是大街也可以的
也打算台南住兩天,住近火車站還是住近花園夜市好,請給意見和推介民宿?

子爵府

hashtag旅遊勳章

回覆:amon28 的帖子

我上年8月尾去台南,本來想book近花園夜市民宿,但心水果d唔係full左就係冇停車位(呢邊住宿唔平),最後揀返康橋台南館,搭的士去花園夜市100台幣,假日花園夜市逼到插針都插唔入,真正行花市咁

嘉義就住優悠商旅,在嘉義火車站對面,好方便,夜晚行去文化路夜市約十分鐘

男爵府

Biancacheung 發表於 15-6-26 10:01
我上年8月尾去台南,本來想book近花園夜市民宿,但心水果d唔係full左就係冇停車位(呢邊住宿唔平),最後揀 ...
唔該晒,嘉義有咩景點?我時間唔多,只係台南市行下食下咋

子爵府

hashtag旅遊勳章

amon28 發表於 15-6-26 18:14
唔該晒,嘉義有咩景點?我時間唔多,只係台南市行下食下咋
呢個上年既行程4日3夜台南你會唔會去奇美博物館?

大宅

回覆:請給意見和推介墾丁,台南民宿-酒店

墾丁推荐去\"巴里小城堡\"住\"小王子\",間房又大,頂樓有個心型池浸浴,我哋6月頭去完,阿仔到依家都念念不忘

男爵府

回覆 Biancacheung 的帖子

唔該晒有諗住去鹽田,北門水晶教堂,奇美博物館要預約未必去

男爵府

終於訂晒3個地方的民宿,包車之前問個幾個司機,確定埋就等待出發

首頁

尾頁

跳至