想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

上星期二驗到有,綠d雖然淺,但都慢慢加深,CB都驗到1~2wk,尋日有少少流啡,即刻上急症,醫生都即刻照,照肚照唔到,轉左入房,再超陰超,又係睇唔到。醫生同我抽血,話怕宮外孕,而家等報告出,好擔心呀!

翡翠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 陪月勳章

男爵府

引用:上星期二驗到有,綠d雖然淺,但都慢慢加深

原帖由 yiutung611 於 15-06-30 發表
上星期二驗到有,綠d雖然淺,但都慢慢加深,CB都驗到1~2wk,尋日有少少流啡,即刻上急症,醫生都即 ...
可能遲排卵呢,宜家無咩可以做,卧床休息,食多d有營養嘅食物,再等報告。

大宅

放鬆,加油,唔好自己嚇自己。
祝bb痴實你!..

大宅

回覆:有。。。冇。。。

尋日驗血報告話HCG得79、至少排除係宮外孕既危險,可能太細未照到,又可能係自然流失。起碼可以出院,醫院叫我一星期後再覆診。 尋晚回家仲有流啡,驗綠D比上星期都有深左。 而家唯有係等待。。。。

大宅

引用:尋日驗血報告話HCG得79、至少排除係宮外孕

原帖由 yiutung611 於 15-07-01 發表
尋日驗血報告話HCG得79、至少排除係宮外孕既危險,可能太細未照到,又可能係自然流失。起碼可以出院,醫院 ...
我在網上搵的,大家覺得呢個岩唔岩?

別墅

上星期二驗到有,綠d雖然淺,但都慢慢加深,CB都驗到1~2wk,尋日有少少流啡,即刻上急症,醫生都即 ...
我情況同你差唔多吖!
4週見啡,少紅,入院又係話可能太細,乜都照唔到!
係急症照完陰照,醫生話有可以宮外孕,嚇都嚇死吖!😞😞😞
聽日先第二次抽血!
好擔心!

大宅

引用:Quote:原帖由 yiutung611 於 15-06-30 發表

原帖由 kit_0526 於 15-07-01 發表
我情況同你差唔多吖!
4週見啡,少紅,入院又係話可能太細,乜都照唔到!
係急症照完陰照,醫生話 ...
我覺得醫生好容易就講“宮外孕”呢三個字,真係嚇c人。我剛剛流血了,應該是來M了,今次唔知係唔係其他jm所講既化學懷孕呢?不過點都好,起碼唔駛食藥和做手術消左個胎。 雖然好失望,但都無辦法啦。 希望你有好消息!

別墅

引用:Quote:原帖由+kit_0526+於+15-07-01+發表我

我覺得醫生好容易就講“宮外孕”呢三個字,真係嚇c人。我剛剛流血了,應該是來M了,今次唔知係唔係其他jm所 ...
係吖,一句“宮外孕”比佢嚇足幾日!
你唔係驗到有咗嘅咩?如果流血就去急症睇下啦!

大宅

引用:Quote:原帖由 yiutung611 於 15-07-01 發表

原帖由 kit_0526 於 15-07-01 發表
係吖,一句“宮外孕”比佢嚇足幾日!
你唔係驗到有咗嘅咩?如果流血就去急症睇下啦!

...
我係驗到有,但呢度JM話化學即係受左精,但著床唔到,所以驗到,但最終都會流返出來。

別墅

引用:Quote:原帖由+kit_0526+於+15-07-01+發表係

我係驗到有,但呢度JM話化學即係受左精,但著床唔到,所以驗到,但最終都會流返出來。

...
其實我個日見啡,我都以為嚟m,但都好堅持去急症睇下!去睇下無壞啦!

大宅

而家我可以sure係冇了,因為開始流血,好似平時來m咁,綠d都白雪雪了(今早還是有兩條),拜拜了baby!

大宅

雖然好失望,但令我感恩我有愛錫我的家人,有超級好的老公,一對寶貝。我應該珍惜而家所擁有的。尋日在醫院見到一位年老女兒又唔關心的樂觀婆婆,一位有對寶貝女但今次小產的開心媽咪,一位14周勇敢面對有粒大過BB既瘤的準媽媽。。。。一切一切,都告訴我,我是非常幸福的。 在呢度都祝福各位JM,為BB努力的媽咪,願主祝福妳們和妳們的寶貝。

大宅

引用:而家我可以sure係冇了,因為開始流血,好似

而家我可以sure係冇了,因為開始流血,好似平時來m咁,綠d都白雪雪了(今早還是有兩條),拜拜了baby!

...
Sorry to hear that. Take care

大宅

我想問係咪流啡好大機會宮外孕 我都流啡

大宅

想問如果化學紅D會唔會深粗?因為我聽曰due date, 但係流啡咗兩曰。紅D100%深粗,但綠D只有好淺控……

大宅

引用:我想問係咪流啡好大機會宮外孕 我都流啡

原帖由 mandylg0303 於 15-07-01 發表
我想問係咪流啡好大機會宮外孕 我都流啡
流啡好多因素,我初時因為流啡去到醫院照唔到,醫生先懷疑我宮外孕,所以要驗血HCG,如果懷孕水平高但照唔到就會懷疑是宮外孕囉。

大宅

引用:Quote:原帖由 yiutung611 於 15-06-30 發表

原帖由 caca_yeah 於 15-07-01 發表
想問如果化學紅D會唔會深粗?因為我聽曰due date, 但係流啡咗兩曰。紅D100%深粗,但綠D只有好淺控……

...
我無用紅D,所以唔清楚

大宅

唔洗擔心!我之前也試過,連抽2日血,最終一切正常!
個仔家陣已11歲

大宅

引用:唔洗擔心!我之前也試過,連抽2日血,最終

原帖由 ayja818 於 15-07-01 發表
唔洗擔心!我之前也試過,連抽2日血,最終一切正常!
個仔家陣已11歲
請問你當年有流啡嗎?

首頁

尾頁

跳至