2015年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我平均每日感覺都胎動,超過20次……阿B是否過度活躍?定系我肚皮薄所以feel到甘多次胎動?

洋房

我都係喎!特別喺食嘢嗰陣

複式洋房

MommyPanel勳章 瞓得好勳章

20週都仲係無咩感覺。大家胎動的感覺係點呢?同腸動係咪好似架?

男爵府

因為我在照結構時,阿b系度勁郁(胎動),所以肯定平時個肚彈彈下,就系胎動

我將隻手放肚上面,好明顯個肚皮彈起,用眼都睇到,有時阿B系較低位置郁,就會覺得有野系下面轉來轉去!
而家我已21w3d,阿b郁郁下,反而安心,知道佢健康

別墅

回覆:CYMCBB 的帖子

今月去左睇侏羅紀,BB郁得勁左~佢日日郁,我安心D

複式洋房

我本身皮膚都簿,小寶寶的確比之前郁多左。但我就無數住佢郁幾多次呀。不過我諗你嘅小寶寶係比較活潑d

大宅

我現在19WK1D,只係早兩周才感覺到,還是好輕微的跳動。我唔知腸動係點,只是感覺有野在彈,類似心跳咁。無數過有幾多次,但一定無20次。

我隻手就摸唔到,C6昨晚就話踢佢隻手,都唔知係咪。因為D BB好古惑,上胎明明毓得好勁,叫C6摸時,又唔毓。

我都覺得感覺動佢毓,就表示健康,會安心D。

別墅

回覆:hycwbb 的帖子

我今日比BB係甘踢,一個鐘2,3次,搞到我個身唔敢靠前去打字。佢一定係入面扮恐龍~

別墅

回覆:有冇bb胎動多,勁活躍

求先老公返黎同佢say hi, BB 大大力隔住個肚同佢hi five, 嚇死我,我肯定有只速龍住係入面,今晚唔洗有覺好训。

晚晚半夜比人踢醒v,v完训唔著,晨早鼻敏感,又流鼻血。我谂我而家係practice喂夜奶個flow~

複式洋房

引用:求先老公返黎同佢say hi, BB 大大力隔住個

原帖由 tankegg 於 15-07-02 發表
求先老公返黎同佢say hi, BB 大大力隔住個肚同佢hi five, 嚇死我,我肯定有只速龍住係入面,今晚唔洗有覺好 ...
好好笑, bb同daddy開始互動,我hubby feel唔到,但我覺得呢兩日郁得真係大力左同密左

複式洋房

我17 周開始feel 到, 而家20 周, 郁得好犀利, 老公放手係肚都feel 到, 亦會見到肚皮郁, 我成日問bb 你係咪0係媽媽肚度游水,跳舞,踢波定一個人都開到party?

大宅

我一睇k pop 人地唱歌跳舞啊B就彈吓彈吓咁

別墅

Bb有時一分鐘踢十次⋯⋯我都好怕係咪郁得太多

男爵府

我曾問過医生,佢話冇問題!阿b踢即代表有活動,可令我們安心……與聽心跳一樣

複式洋房

我17週開始feel 到~ 好輕微好似游水咁~ 依家20週日日到feel到 食完野的時候會郁得勁d, 日日都好enjoy 好開心...

大宅

我宜家24w, 阿B超活躍,晚晚我訓覺時佢就開始阻,前兩個星期睇朱羅紀佢直情好似起身打恐龍甘,哈哈! *v* 笑死我!

大宅

現在21WK, 每日都FEEL到好多次胎動,最明顯係瞓喺度時,可能個肚拉平左,佢活動空間少左,就好明顯。我唔鐘意佢頂到我內臟位,好唔舒服,想佢頂肚皮那邊位置。昨日睇電視聽到快歌就係咁踢,C6放隻手在肚無1分鐘,都有3-4下。

別墅

BB呢排成日打c嗝~好有規律

複式洋房

我C6放隻手在肚度bb反而郁都唔郁...C6未試過感受到BB郁...=.=""

大宅

Cherrykcky 發表於 15-7-21 10:52
我C6放隻手在肚度bb反而郁都唔郁...C6未試過感受到BB郁...=.=""

我第一胎都係, 有D BB好古惑,整蠱你。大D就一定摸到

首頁

尾頁

跳至