懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

本應今個月去放胎, 剛發現自然有左5星期, 好surprise~
HCG有3,435, 但肚皮超聲波未照到, 想問是否要照陰超好D? 好驚宮外..... 下一步要照到胎囊, 再下步要照到閃閃?
請問有咩要做? 有咩要避? 我好難先有到, 好想好好KEEP住............ 唔該唔該

大宅

引用:本應今個月去放胎,+剛發現自然有左5星期,+

原帖由 siuchungchung 於 15-07-01 發表
本應今個月去放胎, 剛發現自然有左5星期, 好surprise~
HCG有3,435, 但肚皮超聲波未照到, 想問是否要照陰超 ...
我同你一樣,做完IVF 諗住放胎之前果個月自然中咗。

放鬆D,我五Weeks 幾去照見到胎囊,六週多少少見到心跳。不過最好七八週先照心跳,唔好自己嚇自己。

放鬆D,我五週HCG 都冇你咁高,記得依家開始食葉酸同book 產檢。

大宅

回覆:做IVF中途自然有左, 想請問下一步

首先要放鬆心情,太緊張或憂慮會影響bb,多休息瞓覺,唔瞓都要臥床,不要做運動住,重野絕對不能拿,唔做粗重事,人多帶口罩,慢慢行。最緊要多休息、不憂心!

別墅

回覆:做IVF中途自然有左, 想請問下一步? 好擔心.....

放鬆啲啊~

別墅

引用:Quote:原帖由 siuchungchung 於 15-07-01

原帖由 Usagicat 於 15-07-01 發表
我同你一樣,做完IVF 諗住放胎之前果個月自然中咗。

放鬆D,我五Weeks 幾去照見到胎囊,六週多少少見到心 ...
請問你當時係照陰超嗎?我尋日照肚皮咩都冇

大宅

引用:Quote:原帖由+Usagicat+於+15-07-01+發表我

原帖由 siuchungchung 於 15-07-01 發表
請問你當時係照陰超嗎?我尋日照肚皮咩都冇
我照肚呀,不過醫生部機好清的

大宅

回覆:做IVF中途自然有左, 想請問下一步

我之前做過iui,3week驗bingo,醫生一直都係同我做陰超。

翡翠宮

恭喜曬,你依家應該休息多D,去醫生度check下先

男爵府

引用:本應今個月去放胎, 剛發現自然有左5星期,

HCG有3,435, 但肚皮超聲波未照到, 想問是否要照陰超 ...
我覺得你應該check是否係宮內先。。。我6weeks果陣都只係730hcg, ...依家bb已16weeks 3 days

大宅

樓主你hcg3千幾連胎囊都照唔到好大機會宮外孕,快啲睇醫生先

別墅

我都係原本等八月IVF, 怎知剛剛bingo 了,6week多,但上星期照陰超只見到個囊,未有心跳,醫生話不怕,因為我經期長排卵就會遲!所以未有都正常,但真係好擔心lor ! 大家加油啦!💪🏻💪🏻💪🏻

大宅

我ivf 中瑪麗6 wk, 8 wk都係照陰超,12 wk 去c+ E生都仲係陰超, 咁細wk 照陰超先清楚。另外放鬆d仲有好多關要過,依家最重要養胎

別墅

引用:Quote:原帖由 siuchungchung 於 15-07-01

原帖由 愛米爾 於 15-07-01 發表
我都係原本等八月IVF, 怎知剛剛bingo 了,6week多,但上星期照陰超只見到個囊,未有心跳,醫生話不怕,因為 ...
你就好啦,我已經打晒針抽左卵,有3個胚胎可以下次用

別墅

引用:我ivf 中瑪麗6 wk, 8 wk都係照陰超,12 wk

原帖由 lazypiglet 於 15-07-01 發表
我ivf 中瑪麗6 wk, 8 wk都係照陰超,12 wk 去c+ E生都仲係陰超, 咁細wk 照陰超先清楚。另外放鬆d仲有好多 ...
希望陰超會照到啦

大宅

siuchungchung 發表於 15-7-1 22:59
希望陰超會照到啦
冇事既!實照到!到時作嘔作暈有排你受呀!要成日同B講痴實媽媽,媽媽會好錫佢架!

大宅

回覆:siuchungchung 的帖子

我都係咁呀!做左兩次iui唔得,之後抽左卵準備ivf就自然有左,而家28周啦!頭三個月休息多啲,食蛋長胎!祝你同bb健康!

別墅

照到啦! 照到啦! 今日照肚皮同陰超都照到胎囊啦

但未有心跳, 約左下星期五再照心跳~ 一關一關過, 真係要加油

tabletable2015    發表於 15-7-2 20:06

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

先恭喜你喇,心情先放輕鬆D,先去照胎long.

大宅

回覆:siuchungchung 的帖子

恭喜恭喜,記住放鬆心情,見餓就食野,見攰就休息,好快就過一星期架喇,等你好消息!

別墅

horsefree 發表於 15-7-2 19:24
恭喜恭喜,記住放鬆心情,見餓就食野,見攰就休息,好快就過一星期架喇,等你好消息!

...
多謝晒

首頁

尾頁

跳至