婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

今日整左甜品,叫c6試下。 c6叫我叫99試下。 我話我次次整或買的野,99都唔會食,我面皮薄,唔會再叫。 我話之前我媽整左啲薑醋,我同阿媽都有叫99食,99話留番俾我食,佢唔食。 好,唔食冇所謂吖!我c6即刻話,唔係喎,99話係我冇叫佢食所以唔食。 吓!冇叫?? 佢老人痴呆呀?

今晚食飯,我當住c6面問99有冇食過啲薑醋。 99開頭唔出聲。 但為求還我公道,我死問: 99,乜你唔食薑醋架咩? 99 eerr咁話: 唔係,留番俾你食吖嘛!我即刻同c6打眼色。 嗱!唔係我冇叫呀!係99唔領我情咋!

99,你想喺你個仔面前屈我,下世,都冇機會呀~~

大宅

回覆:carol0521 的帖子

你99好賤,不過唔知仲有幾多被屈左係你唔知的!

大宅

回覆:99想屈我??

都吾明點D99咁鐘意屈心抱我只9有次同我C6講;話我見到距吾叫距奶奶,好彩C6非常相信我,因為我好討厭D無禮貌既人。C6吾信只9,只9之後吾敢屈我。

琥珀宮

回覆:99想屈我

男爵府

99永遠喺個仔面前扮弱者,實係講到比個新抱蝦,人前人後兩個樣。

我家中都係有件極品,以前c6都唔會信佢阿媽無中生有,日久見人心,紙包唔住火,有咩唔對路,我一定出聲。

姑9有個 fd,當我c6係細佬看待,後來都同我fd,話我99成日係佢面對講,對個新抱幾好,見我唔舒服,又煮通粉比我,之後對方問番我,事實真係無嘛。

接觸日子耐左,對方咪知我隻9係吹水,係人都唔鍾意被屈,所以千祈唔好縱容99亂講說話,自己都唔出聲。

對佢仁慈,即係對自己殘忍。

侯爵府

引用:今日整左甜品,叫c6試下。 c6叫我叫99試下

原帖由 carol0521 於 15-07-03 發表
今日整左甜品,叫c6試下。 c6叫我叫99試下。 我話我次次整或買的野,99都唔會食,我面皮薄,唔會再叫。 我 ...
老人痴呆妄想症

伯爵府

回覆 karmankama 的帖子

嘩,你99咁講大話,無中生有都得既。真係開眼講大話啊!千萬別忍。。。。。

男爵府

引用:回覆 karmankama 的帖子嘩,你99咁講大話,

原帖由 M.A.C 於 15-07-03 發表
回覆 karmankama 的帖子

嘩,你99咁講大話,無中生有都得既。真係開眼講大話啊!千萬別忍。。。。。
你放心,我都唔係善類。唔好㷫興我,如果燒到我個叠,我一定據理力爭。

呢d算係係皮毛,刻我憎係佢嘅所作所為,仲要係姑9面前講反話,投訴我的不是,我姑9又係借佢個fd把口同我講,所以知道,相反姑9個fd都知道來龍去脈,同我係同一陣線。

複式洋房

好多老人家都咁
係咪覺得自己做弱者就會多人關心啲?

禁止訪問

侯爵府

我的育兒心得勳章

係架,其實見到99們閃縮既神情真係好好笑!

男爵府

想生BB熱投

水晶宮

以後繼續係C6面前向99"請安"、"問好"、"進貢",等C6做証人囉.

侯爵府

我99都試過0親老公行開左發皮氣手指指閙我放假陪自己阿媽唔陪佢,事後我同返老公講,佢返而哭訴話佢冇做過反而我小事誇大。……從此我唔會再同佢單獨相處

Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

禁止訪問

伯爵府

回覆:carol0521 的帖子

係度扮曬嘢咁

複式洋房

恐怕是99特点之一吧! 所有進貢必須在C6面前做,影相兼fb share,或者WhatsApp同佢請安!咁先有record ga.費是日後被屈!

翡翠宮

大人大姐仲要搞到咁,你99都算衰喇

首頁

尾頁

跳至