自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

間間公司政策有不同, 要看你公司的規定

侯爵府

回覆:病假薪金

如果公司有優於勞工例的政策,按公司規定。
否則,按勞工例執行。

男爵府

MommyPanel勳章 育兒性格勳章

回覆:chriswanwan 的帖子

只要唔係連續4日放係一蚊都可以唔比,唔關試唔試用期事

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

唔係連續4日病假係無薪,就算你公司係一日病假都有薪既,因為佢未過試用期,所以都可以唔比佢。

大宅

回覆:病假薪金

明白晒咁多位,因為公司係按勞工例,所以我上網查嘅時候就唔多明要唔要計薪,多謝晒咁多位。

大宅

引用:明白晒咁多位,因為公司係按勞工例,所以我

原帖由 chriswanwan 於 15-07-04 發表
明白晒咁多位,因為公司係按勞工例,所以我上網查嘅時候就唔多明要唔要計薪,多謝晒咁多位。

...
我覺得應該打去勞工處問會清楚d,而佢辭左職期間應該唔可以用大假或者病假代替,請病假係要補番6日番工的,還有咩病醫生會批6日呢,我以前公司會打去問醫生點解會比6日病假,驚佢比錢買醫生紙囉,不喜勿插。

首頁

尾頁

跳至