親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

第一次去泰國, 同行有老有嫩, 決定包車, 想問下各位JM意見, 如果包車8小時, 想去四個景點左右, 會太頻撲嗎? 以下幾個景點要點選:

大皇宮, 臥佛寺, 鄭王廟, 四面佛, 唐人街, 朱古力村

唔該晒

大宅

我覺得8個小時要去4個景點會比較趕急.
上星期剛去了朱古力村, 很好的影相場地,跟著食晚餐,淨是這個地方,我們停留了3小時. 大皇宮+臥佛寺最少也要2小時,還要加上車程,午餐............塞車,8小時不可能去太多地方.

珍珠宮

2024年龍年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

回覆:曼谷一日遊

10點出發大皇宮+臥佛寺

唐人街午餐

有時間就順路去下四面佛

5點出發去chocolate ville連晚餐、影相

回程我就無塞半小時返到市中心

我仲後生可以咁樣10-10咁玩,老人家唔知有幾老頂唔頂到

大宅

引用:我覺得8個小時要去4個景點會比較趕急.上星

原帖由 tracy1311 於 15-07-06 發表
我覺得8個小時要去4個景點會比較趕急.
上星期剛去了朱古力村, 很好的影相場地,跟著食晚餐,淨是這個地方,我 ...
咁如果揀三個會唔會好啲?應該揀邊三個呢?

大宅

引用:10點出發大皇宮+臥佛寺唐人街午餐有時間就

原帖由 Mimmy 於 15-07-06 發表
10點出發大皇宮+臥佛寺

唐人街午餐
老人家60,小朋友3歲,我都驚太趕

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+Mimmy+於+15-07-06+發表10點

原帖由 lolonorna 於 15-07-07 發表
老人家60,小朋友3歲,我都驚太趕
如果60歲尚算精靈行動自如又全程包車,我覺得都可行,長途車程可小睡休息,不過你包車就最少預10小時

伯爵府

引用:Quote:原帖由 lolonorna 於 15-07-07 發表

原帖由 Mimmy 於 15-07-07 發表
如果60歲尚算精靈行動自如又全程包車,我覺得都可行,長途車程可小睡休息,不過你包車就最少預10小時

...
如果我同樓上行程一樣不過唔去唐人街,是否包車8個鐘可行?

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+Mimmy+於+15-07-07+發表如果6

原帖由 zxzx 於 15-07-07 發表
如果我同樓上行程一樣不過唔去唐人街,是否包車8個鐘可行?
勉強係得架,不過你留意返chocolate 要5pm先開,而且太早去仲好曬好熱

另外,行完皇宮唔去唐人街你都要食飯嘛

曼谷包車唔算貴,8個鐘同10個鐘可能唔相差好多錢

伯爵府

引用:Quote:原帖由 zxzx 於 15-07-07 發表如果我

原帖由 Mimmy 於 15-07-08 發表
勉強係得架,不過你留意返chocolate 要5pm先開,而且太早去仲好曬好熱

另外,行完皇宮唔去唐人街你都要食 ...
你有冇包車好介紹?

首頁

尾頁

跳至