跳至

首頁

尾頁

複式洋房

想幫細女報Victoria N班,但school website顯示即是叫playgroup小組班一至五8:45-11:45,請問有沒有人報過,質素如何?
Thanks a lot!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

引用:想幫細女報Victoria+N班,但school+website

原帖由 Lky527 於 15-07-07 發表
想幫細女報Victoria N班,但school website顯示即是叫playgroup小組班一至五8:45-11:45,請問有沒有人報過 ...
陪囡囡返左3日PN,老師有愛心亦caring,淨係見由 classroom 落 playground 只係短短的的二,三十級樓梯,動用左6,7個 staffs一手交一手咁護送10幾個小朋友。我自已親眼目睹都有d surprise. 另外見到一個小女孩,頭髮亂左,其中一位 teacher assistant 好有心機咁幫佢束返,仲要唔係求求其其喎,我自問自己都唔會咁有耐性。另外 vic 出名 language 好,而且可以 train up 到小朋友好自信。我囡囡比較慢熱,我都期待𠵱一日來臨。不過我身邊有個好好人版,一個5歳小朋友可以喺百日宴中全晚做 mc, 唱歌,跳舞,致詞,叫 guests 出來照相,到最後多謝大家來臨。坦白講,你叫我咁大個人都震啦。

複式洋房

回覆:lamlam0710 的帖子

謝謝你的分享😍請問你囡囡在哪一區的維記就讀?interview難嗎?(會否很多applicants?) 每月學費大概多少?
Super thx!!😉

禁止訪問

回覆:請問維記playgroup

別墅

我的育兒心得勳章

回覆:請問維記playgroup

我都有興趣知,可以分享更多嗎

珍珠宮

引用:謝謝你的分享😍請問你囡囡在哪一區

原帖由 Lky527 於 15-08-17 發表
謝謝你的分享😍請問你囡囡在哪一區的維記就讀?interview難嗎?(會否很多applicants?) 每月學費大 ...
囡囡喺下康返緊 PN, 已經返左1·5個月,只係大喊左頭一日冇家長陪,之後2日就眼紅紅,跟著就笑著同我 say goodbye。至於 interview, 我由3個月 apply Vic PG, 但到22個月先排到,之後都再 apply K1 (因12月細B唔收),再 apply Pn (大B)就收左。你問我vic pg 有冇d advantage, 我自已認為係有。囡囡係超怕生保,見到stranger 就縮埋一邊連 pg老師都話識左你半年有多你仲係對我有介心😔。至於 interview, 我地唯一多個 class observation,等小朋友喺熟習環境下 perform得好d。基本上,我地亦要去第一志願嘅 campus interview, 我選左CWB, 去到囡囡已經十問九唔應。一入到課室有幾張抬放玩具,小朋友自由坐,自由玩,3個不同 languages ( Cantonese, English, mandarin)的老師輪流observe,同小朋友玩,問下問題。到最後circle time, 一齊唱歌跳舞。囡囡死唔肯,我心諗死硬。。之後pg老師話學校再問佢囡囡上pg如何?因為完全冇表現可言,老師話囡囡上課好獨主,結果學校再派人去PG observe 囡囡多一次。果日出奇地表現奇好就下康收左。

珍珠宮

引用:謝謝你的分享😍請問你囡囡在哪一區

原帖由 Lky527 於 15-08-17 發表
謝謝你的分享😍請問你囡囡在哪一區的維記就讀?interview難嗎?(會否很多applicants?) 每月學費大 ...
下康 school fees 係$6421

大宅

回覆:lamlam0710 的帖子

聽人講bb未出世就要apply? 但上網睇要有birth cert, 咁即係點呀?bb 12月出世

珍珠宮

引用:聽人講bb未出世就要apply?+但上網睇要有bir

原帖由 chanchan12 於 15-09-30 發表
聽人講bb未出世就要apply? 但上網睇要有birth cert, 咁即係點呀?bb 12月出世

...
有出世紙先可以apply

首頁

尾頁

跳至