自由講場

跳至

首頁
34567...22

尾頁

子爵府

回覆 ash_yehyeh 的帖子

邊係丫, 我廿幾歲個陣我媽咪已送左隻比我帶啦, 帶到現在仲係帶梗

雨木果    發表於 15-7-28 09:38

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:good_pig 發表於 15-7-28 09:19 戴左

原帖由 雨木果 於 15-07-28 發表
呢個就係我唔捨得買靚鈪的原因,一打爛就乜都冇了。
不過有長輩講過,戴咗玉鈪之後你就自然會識就 ga la, ...
返工好難就住

男爵府

Rubik 發表於 15-7-28 08:45
我廿幾歲個時已經好鐘意,但一直遇唔到心儀嘅,反而八年前係花園街買咗隻三十蚊嘅唔知咩呃,佢話係瑪瑙,但 ...

其實都睇自己心態,自己覺得靚覺得啱就得。
我知我隻鈪唔係名貴果種,但我都好鍾意呢隻鈪。

珊瑚宮

環保接龍勳章

引用:Quote:Jumboshrimp 發表於 15-7-27 23:57

翠綠色或者黃色的話感覺係「娘」D,可能適合老人家戴。
不過宜家有D紫玉,白白地底色加幾抹紫色暈,都好 ...
依類我婆話係古玉,價值連城黃色,無咁清秀氣質。

人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

雨木果 發表於 15-7-28 09:24
我四、五年前買果時 HKD120/隻,已講價
係邊買??其實百幾蚊隻我都想買

下下幾百一千我又唔識買

男爵府

sasa0208 發表於 15-7-28 09:40
係邊買??其實百幾蚊隻我都想買

下下幾百一千我又唔識買
我半年前喺荃灣買已經要去到 HKD500/隻,標價 HKD2,380 ~ HKD2,980。

灣仔我之前係莊士敦道個地鐵站出口出,對面果條應該係玩具街,行入一個街口位有幾檔。

荃灣我喺海壩街同川龍街交界個位買,果度都有幾檔。

講你唔好笑,我去呢D檔仔買玉鈪,竟然成日憧憬買到隻老細睇漏眼嘅靚鈪。

但結果,返到屋企之後發現有兩次買咗隻有裂縫的鈪。

你揀時要特別留意啊!

sasa0208    發表於 15-7-28 10:00

男爵府

alphabetagamma 發表於 15-7-28 09:40

靚喎!
不過色實D,要戴咗有人體溫睇下可唔可以潤到色。

珊瑚宮

環保接龍勳章

引用:Quote:alphabetagamma 發表於 15-7-28 09:4

靚喎!
不過色實D,要戴咗有人體溫睇下可唔可以潤到色。
阿婆話百幾年架
真係唔識話佢靚,我自己鍾意好透好清的款

人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

男爵府

回覆:覺唔覺宜家多咗人戴玉鈪?

我之前貪得意都買咗隻,之後除咗戴唔返都唔知邊度可以幫人戴

珊瑚宮

BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+雨木果+於+15-07-28+發表翠綠

原帖由 alphabetagamma 於 15-07-28 發表
你呢隻出面好少見到

珊瑚宮

BK Milk勳章

引用:我之前貪得意都買咗隻,之後除咗戴唔返都唔

原帖由 草八刀 於 15-07-28 發表
好緊?有無試過落油戴?落油戴搵人幫你,好容易

男爵府

草八刀 發表於 15-7-28 09:58

去賣玉的舖頭。
但你的鈪唔係問佢哋買,唔知佢哋肯唔肯 free 俾你。

或者你試下掇D潤膚液、沖涼液先戴。
不過我試過真係年紀大少少,骨架係會粗少少架!
以前我隻鈪好容易除,宜家想除果時大拇指對上個位有舊骨,整到好痛。

水晶宮

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

引用:Quote:wonderlulu 發表於 15-7-27 23:56 長

之前我都覺得唔襯,但戴落咗又覺得 OK 喔!
不過都好睇你隻鈪的顏色,可能翠綠色會難襯D。
我隻3色玉,不過就蛋白花為主,好鍾意!

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

要睇衣著,如果著老牛T恤好9588,著旗袍會襯到。

你若盛開, 蝴蝶便來!

男爵府

我都帶左2×年,奶奶送,但唔係貴,普通一隻玉鈪仔

irisang2007    發表於 15-8-3 18:44
mimosa_t    發表於 15-7-28 11:59

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章

冇 我身邊從來冇人帶玉鈪

珊瑚宮

引用:Quote:原帖由+wonderlulu+於+15-07-27+發表

原帖由 nsychristy 於 15-07-27 發表
如果我有閒錢,都想戴返隻

100%土炮,26 歲

我多存放。有些傳下來,請人設計過幾次重鑲,到頭又疑遲。師傅走埋,新人唔放心

大宅

我土生土長香港人 但我20歲開始開玉鈪
我覺得帶玉係一種緣份

a pregnancy ticker[/url][url=http://www.pregnology.com]Make

水晶宮

2018復活節勳章

我做女未拍拖未嫁已經帶,我依家個仔都兩歲半,同老公都識左12年咯

大宅

引用:我土生土長香港人+但我20歲開始開玉鈪我覺

原帖由 jilly_goodsiste 於 15-07-28 發表
我土生土長香港人 但我20歲開始開玉鈪
我覺得帶玉係一種緣份
補圖 我戴了十幾年

家龍mA    發表於 15-7-29 13:33
BIGPAT    發表於 15-7-28 13:08
雨木果    發表於 15-7-28 11:18
a pregnancy ticker[/url][url=http://www.pregnology.com]Make

首頁
34567...22

尾頁

跳至