親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

12月中去,打算join local tour南怡島同rail bike.

我地共6人,同行有兩位65歲老人,小童兩位,4歲及5歲,如果真係落力玩就只有兩位中年女子,請問有冇jm玩過,係咪堅要踩40分鐘,唔踩會唔會自動行呢?

另外,12月呢d交外地方係咪超凍呢?有老有小係咪取消呢個行程好d呢?

感謝!!

珊瑚宮

引用:12月中去,打算join local tour南怡島同rai

原帖由 llaamm 於 15-07-31 發表
12月中去,打算join local tour南怡島同rail bike.

我地共6人,同行有兩位65歲老人,小童兩位,4歲及5歲, ...
12凍呀。

一架車(4座位),起碼要2人有力踏車。

(跟團可以叫領隊安排呀,通常小孩吾夠腳長--瓜瓜叫)

大宅

引用:Quote:原帖由+llaamm+於+15-07-31+發表12月

原帖由 12312 於 15-07-31 發表
12凍呀。

一架車(4座位),起碼要2人有力踏車。
咁睇黎我會取消呢玩rail bike, 我地我兩個中年女子,踩完第日應該唔可以血拼

男爵府

回覆:llaamm 的帖子

12月應該會好凍

另外,因為鐵路車道是只有一來一往兩條車道,踩車係要由頭踩到尾,中途站會停5-10分鐘,你停後面車跟著停,你慢後面車快唔到

所以六個人最少兩駕車,一老一中一小,要諗吓頂得住嗎?

公爵府

回覆:Rail bike辛苦嗎?

唔辛苦,有不少的路段是不用踩的,電動行車的,可輕輕鬆鬆欣賞風景

大宅

引用:12月應該會好凍另外,因為鐵路車道是只有一

原帖由 wyh:) 於 15-08-01 發表
12月應該會好凍

另外,因為鐵路車道是只有一來一往兩條車道,踩車係要由頭踩到尾,中途站會停5-10分鐘,你 ...
謝謝意見,應該就係頂唔到

大宅

引用:唔辛苦,有不少的路段是不用踩的,電動行車

原帖由 GraceLui 於 15-08-01 發表
唔辛苦,有不少的路段是不用踩的,電動行車的,可輕輕鬆鬆欣賞風景
下.....樓上jm話要全程踩!!電動行太約會行幾耐呀??

男爵府

回覆:llaamm 的帖子

由頭踩到尾的意思是,即係唔可以中途棄車唔玩

另外jm 話有電動路段,是正確的,但只是間中有。

我都覺得輕鬆,因有兩大人加一個十歲以上孩子一齊踩。

珊瑚宮

引用:由頭踩到尾的意思是,即係唔可以中途棄車唔

原帖由 wyh:) 於 15-08-02 發表
由頭踩到尾的意思是,即係唔可以中途棄車唔玩

另外jm 話有電動路段,是正確的,但只是間中有。
棲主是:2老人+2老小孩(吾夠腳長,踏吾到),2成年人。

應該吾夠氣力。

子爵府

引用:Quote:原帖由 GraceLui 於 15-08-01 發表唔

原帖由 llaamm 於 15-08-02 發表
下.....樓上jm話要全程踩!!電動行太約會行幾耐呀??
我們4人一架車,小朋友12,13歲可一齊踩,但都踩到氣咳,俾後面既韓國人係咁追住,差唔多埋站時,佢地重推埋我地架車行

大宅

引用:12月中去,打算join local tour南怡島同rai

我地共6人,同行有兩位65歲老人,小童兩位,4歲及5歲, ...
其實睇妳揀邊條線, 有d路線係全程落斜(調返轉就係全程上!) 揀岩線其實都唔駛點用力

大宅

今日剛踏完. 2大1小 (即2大踏only) 超辛苦!! 仲要我平時係每星期踏3次健身單車既人黎架! 全程不斷踏左1個鐘!

樓主三思呀!

大宅

Btw, 我跟学联 local tour, 好似係金裕貞段,唔多落斜架...我踏完后食唒成碗白飯!

大宅

Thanks all, 我諗會取消呢個行程多

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

引用:12月中去,打算join+local+tour南怡島同rai

我地今年2月玩過,都凍啊,有大頸巾遮住面就冇問題,採下單車冇咁凍

公爵府

引用:Btw,+我跟学联+local+tour,+好似係金裕貞段

原帖由 siukaipp 於 15-08-20 發表
Btw, 我跟学联 local tour, 好似係金裕貞段,唔多落斜架...我踏完后食唒成碗白飯!

...
請問学联 local tour,係邊度 join 呀

大宅

你去学联 website 揾,一日去3个景點。 $250/head.

大宅

引用:你去学联+website+揾,一日去3个景點。+$25

原帖由 siukaipp 於 15-08-21 發表
你去学联 website 揾,一日去3个景點。 $250/head.
請問學聯幾人一個團?是否大小同價?

大宅

我唔知平時几人, 不過佢只係包車, 食同入場係自付所以無所謂。

大小同價

首頁

尾頁

跳至