親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

農曆年去日本諗住會去白濱浸温泉,兩個女到時1個9歲,1個6歲,上網訂房見用高小同初小學生,幼兒去區分。細女黎梗升k3,因係12月細女,咁訂酒店係未當佢幼兒,只order meal已ok?

之前sent email比酒店,但佢地英文麻麻,唔太知佢地覆乜。

Is the adult per person @27500. 9 year old children, if that is the same diet as adult is @19250. If you are the children of the meal it is @13750. Children\'s meal are @3000.

禁止訪問

大宅

回覆:訂溫泉酒店

Thank you

男爵府

引用:農曆年去日本諗住會去白濱浸温泉,兩個女到

原帖由 aquarius721 於 15-08-04 發表
農曆年去日本諗住會去白濱浸温泉,兩個女到時1個9歲,1個6歲,上網訂房見用高小同初小學生,幼兒去區分。細 ...
若果大人和小孩子都不太\"大食\", 6歲未足, 可以不用訂餐,share 大人的食物。 我唔會訂比我果個, 因為大人都食唔哂份餐, 再訂多一份兒童餐就浪費。 但足6歲就一定要訂餐。

公爵府

我仔around 6 歲時,通常都揀不包寢具包餐,兒童嗰份都好得意架。

大宅

引用:Quote:原帖由 aquarius721 於 15-08-04 發

原帖由 --得得B-- 於 15-08-04 發表
若果大人和小孩子都不太"大食", 6歲未足, 可以不用訂餐,share 大人的食物。 我唔會訂比我果個, 因為 ...
細女到時足6歲,就算佢讀k3,係未應該揀小學生餐?謝謝

大宅

引用:我仔around 6 歲時,通常都揀不包寢具包餐

原帖由 heilok 於 15-08-05 發表
我仔around 6 歲時,通常都揀不包寢具包餐,兒童嗰份都好得意架。
即係揀13750果個plan?

禁止訪問

公爵府

我唔識日文,英文平平,所以通常都喺hk搞掂晒先出發,以免到時雞同鴨講有誤會。樓上jm的方法最好,但如果想settle晒先出發,可以揀幼兒個plan.

大宅

因我驚酒店話我訂得唔岩。咁我揀最平先,唔該晒咁多位。

禁止訪問

大宅

引用:Quote:aquarius721 發表於 15-8-5 21:05 因

原帖由 tst1800 於 15-08-05 發表
唔好誤會,我建議齋住的意思,係細路齋住,成人都係㨂返想要的餐膳,Buffet 當然冇關係,如果係 Set menu, ...
因為大人得一個價$,所以之前只係煩細女點計

首頁

尾頁

跳至