美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

由於太多人pm問我,我就分享下吧!8我係朋友加上其他討論區搵資料,經wechat book上星期5整既,由於朋友做過既關係,我仍然用返舊價整既,入到去我都未開口,佢就話你眼尾要加錢抽脂,唔抽好快打回原型,可是我之前同朋友用8xxx向香港美容院做既時候順手睇過我,當時話我唔需要抽脂,因為無咩脂俾佢抽,但又多個傷口,因為個時八卦一問,最後覺得太貴所以無向香港整……講返高醫生個度,最後我拒絕唔抽,點知佢又講,你要做微創定吊線,我又問,有咩分別,佢就話微創傷口細d,快d好返,但要貴幾百蚊,我即話,點解wechat問你唔講清楚,佢話又唔出聲,個一下我心諗,佢一定要我加錢,因為我用舊價……當然最後我又拒絕了,所以我覺得佢一心想快快手手送我走就算,入到第二間房唔洗一分鐘,佢就開始……

子爵府

回覆:power_jong 的帖子

你用舊價即係幾$?

大宅

我一入去就叫我訓低,佢又話我本身有大細眼,所以細個邊唔開眼頭,會比更顯得我大細眼,我唔出聲,之後佢用牙籤問我呢度ok嗎?我話高小小,佢又話無得再就了,我就自己用牙籤指一次佢睇,過程無5分鐘就完了,確實只係打針個一下係痛,其他完全係唔痛既,之後叫轉去隔離床,敷左5分鐘冰俾50蚊買藥就送我走了,一共用左半個鍾,我入去前都係有人敷冰的,我走前佢又係一樣有人訓低準備吊線!我絕對相信佢曰曰夜夜都幫好多人做,如果問我做得好唔好,我會答你好滿意,雖然人地話要半個月至一個月消左腫先睇到,但我過左一星期,都覺得自然了,當然我都有最壞打算,如做得唔好,我9月去台灣抽脂時再補救……最後我想講,我覺得佢知我唔會加錢,所以醫生講多兩句都唔想,服務態度就無謂再講,而其他人都ok既……

大宅

其實我對眼都幾大嫁,係因為工作關係,要成日化妝,但係我年齡大了,眼皮重變成左內雙,而最重要既問題,就係因為我變了內雙後,眼線就好快溶,而我又帶con,攪到我好容易生眼瘡同痕癢,同朋友向香港整完都ok,所以先決心去吊,我都要求高醫生幫我吊高d,因為我知實有還原的一曰,佢雖然好cool,態度又唔多好,但我明白熟能生巧既道理,見佢做我之前同之後都有人跟住黎,佢又要繼續幫下一位,我都信得過佢手勢既…這是我未做前的眼睛

大宅

做完我第一時間衝入洗手間影相,腫至無朋友,要帶超先走至,但唔痛,所以走左陣去左東門買野,一個鐘後的士羅湖過關了

大宅

返至屋企食野食藥,洗傷口,訓教……發現無咁腫了!

大宅

第二曰,大家有無發現我大細邊呢?頭個一兩曰好明顯……第一日其實已知佢整到一邊高d一邊底d,高個邊就係高醫生話我要抽脂同大d個邊,佢做大個邊既時間多過另一邊好多,叫我打開眼幾次,而細個邊,唔洗1分鐘就攪掂,而且整完無咁腫又無咁痛,而且我上網睇過好多都話消左腫先知,所以我除左等之外,就係等……

大宅

第三曰了,大個邊都仲有小小腫,落街買送都無咁覺眼唔洗帶超了,但都仲有小小痛,之前都覺得好緊,但慢慢都慣了……只係有d睇唔慣自己個樣,可是c6話無咩野丫,係心理問題……

大宅

放錯相…….這是第三曰

大宅

第四日,今日我終於可以洗面了,4日無敷mask啦,一大早就黎個大執先,皮膚即刻飲飽水……隻眼平衡返了,都有小小腫,整體上都滿意,但又會諗,如果佢打回原型,我點算呢?

大宅

琴晚我丫媽黎左搵我食飯,我勁驚,驚俾佢無我去左吊線,但係過了一晚,我媽都無講d咩,可能我之前有貼開雙眼皮,所以應該唔係好覺,又過左關了,事後我同c6講,佢都話無咩野,好自然,大家又覺得呢?

子爵府

回覆:高醫生吊綫(有相)

我覺得做得好好啊!咁你之前嘅雙眼皮係咪睇唔到啦?唔知我咁講你明無?因為我都係年紀大,雙眼皮開始耷落來,變咗內雙。都想搞搞佢,但又心大心細。

大宅

引用:琴晚我丫媽黎左搵我食飯,我勁驚,驚俾佢無

原帖由 power_jong 於 15-08-05 發表
琴晚我丫媽黎左搵我食飯,我勁驚,驚俾佢無我去左吊線,但係過了一晚,我媽都無講d咩,可能我之前有貼開雙 ...
我覺得整得好自然好靚!

男爵府

好媽媽勳章

好自然ar,同埋你本身隻眼都好靚呢

大宅

引用:我覺得做得好好啊!咁你之前嘅雙眼皮係咪睇

原帖由 3333 於 15-08-05 發表
我覺得做得好好啊!咁你之前嘅雙眼皮係咪睇唔到啦?唔知我咁講你明無?因為我都係年紀大,雙眼皮開 ...
係,就係已經下垂到見唔到原本既,先去整……

大宅

引用:好自然ar,同埋你本身隻眼都好靚呢

原帖由 gh312 於 15-08-05 發表
好自然ar,同埋你本身隻眼都好靚呢
多謝!希望我既分享,可以幫至唔少十5十6既人,黎緊我9月頭就去台灣抽脂了,至時又同大家分享下吧!

男爵府

引用:Quote:原帖由+gh312+於+15-08-05+發表好自

原帖由 power_jong 於 15-08-05 發表
多謝!希望我既分享,可以幫至唔少十5十6既人,黎緊我9月頭就去台灣抽脂了,至時又同大家分享下吧!

...
我覺得你原本眼型靚d , 而家好似睇落老左。 不過呢d 好個人,希望你唔好嬲,最緊要整完自己開心!

大宅

靚又自然

大宅

引用:Quote:原帖由 power_jong 於 15-08-05 發表

原帖由 Emanuelb 於 15-08-05 發表
我覺得你原本眼型靚d , 而家好似睇落老左。 不過呢d 好個人,希望你唔好嬲,最緊要整完自己開心!

...
其實我主要係想個妝無咁容易溶,不過你既說法我都係第一次聽,我老了,靚已經離我愈來愈遠……

大宅

我覺得未整時靚d ..

首頁

尾頁

跳至