懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

話說。。之前又出血 又胎盤低
終於全部捱過哂啦
而家陀到34週。。
因為心口痛 醫生安排驗血
我7月底個陣抽血驗膽固醇同血糖。
岩岩6號覆診。 醫生話 血脂高 膽固醇都高(包括好同壞)但系壞膽固醇高得多:( 仲有少少貧血 血糖低

8月20號先去產檢。 我上網睇血脂高對孕婦好大影響
咁其實我系咪要提早睇醫生? 定系 系飲食方面改善下?
我而家已經出現 成日見暈 好攰 成日口乾之類 我本身以為系懷孕後期嘅徵狀 但原來血脂高都系會咁

禁止訪問

回覆:懷孕期間 獲獲新鮮 獲獲甘:(

大宅

注意食物中成份,有個apps 可以帮到你: myfitnesspal

大宅

引用:血脂高係因為食嘢問題

原帖由 Hkgfille 於 15-08-07 發表
血脂高係因為食嘢問題?
重咗好多?
個醫生 話有可能系食野方面 又有可能系荷爾蒙變化太大 甚至話系 遺傳。
淨系叫 坐月唔好食咁多雞個啲

大宅

引用:注意食物中成份,有個apps 可以帮到你: my

原帖由 HesterHarper 於 15-08-07 發表
注意食物中成份,有個apps 可以帮到你: myfitnesspal
謝謝你:)

別墅

我本身遺傳性膽固醇高,而家8 week都係又暈又嘔… 請問醫生有無話會唔會影響bb? 而家又唔可以食降膽固醇藥…真係唔知可以點…

大宅

引用:我本身遺傳性膽固醇高,而家8 week都係又暈

原帖由 happyflying 於 15-08-07 發表
我本身遺傳性膽固醇高,而家8 week都係又暈又嘔… 請問醫生有無話會唔會影響bb? 而家又唔可以食降膽固醇藥 ...
無啊。佢乜都無講 我20號先產檢。我都怕有事。

珍珠宮

已經後期,仲有幾w就足月,堅持,加油

首頁

尾頁

跳至