懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:不吐不快😡😡

我都試過呢种感覺!!

大宅

我陀第2胎,哩D事成日見,唯有好好教好自己下一代,希望以後會好D, 都吾知我地上一批人發生左咩事?點解90後D家長生左吾教好?攪到而家個社會甘。。。希望我地今批小朋友個個乖啦

大宅

引用:我陀第2胎,哩D事成日見,唯有好好教好自己下

原帖由 edith1149 於 15-08-09 發表
我陀第2胎,哩D事成日見,唯有好好教好自己下一代,希望以後會好D, 都吾知我地上一批人發生左咩事?點解90後D家 ...

大宅

我自己9週搭巴士冇位坐,個肚細跟本冇人睇得出,當然冇人讓坐我明白!但企係我隔離白晒髮的老伯伯都冇人讓坐比佢,同埋企係關愛座前面果位睇落都似35週以上的孕婦都冇人讓坐,我再望下坐係度果d除了老人家之外,其餘的多數都係三、四十歲果d大男人,坐關愛坐果2位是c9,我真係心都淡晒……

複式洋房

今日搭地鐵返工, 有個40幾50歲嘅西裝友同佢老婆,入左車之後不停地推我同大叫"行入d啦,仲有位呀,快d行入d啦", 跟住繼推. 其實已經無晒位企,前面又有個細佬,佢又已經上左車. 我就話,已經無位啦,我係大肚婆,唔好再推我啦. 呢個時候即刻有兩個人讓位俾我, 個bad guy 仲要話,"係囉,俾佢坐啦,係都要企係度阻住". 我隔離個婆婆示意我唔好理佢. 點解d人可以噤? 即使對住普通人,都唔應該用呢d態度待人啦. 香港人變成咁,我覺得有d sad ...

侯爵府

2024勳章

都唔知D 父母點教...

複式洋房

引用:其實hk人十分之七既人吾會讓座 其餘十

原帖由 yanyan999 於 15-08-09 發表
其實hk人十分之七既人吾會讓座 其餘十分之三讓座反然係老人家多
係!有日我搭地鐵都係個伯伯讓俾我!
現在的人好多都扮睇唔到,低頭玩手機

大宅

只不過係某部分人 咩年齡都好 人既質素問題
我都係一個死妹90後 但我唔會咁

大宅

我都係試過有個婆婆讓俾比我,我話唔洗⋯所以希望各位JM有小朋友一定要好好教育佢地個人品德,我自己都一定會教好我個小朋友

複式洋房

今日撞到個賤男,成2百几3百磅,專登成個人壓落我個身度,迫到我貼埋車門度😢

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

其實好多都系咁架,自己睇開d,唔好嬲,對身體唔好

複式洋房

我現懷孕六個月, 十次有六次都無人讓座.
無個位座企一陣, 我真係唔覺大問題, 但見到個會咁先覺得可悲.

只可說, 腦殘都係傷殘之一種, 而且情況更嚴重. 可能更需要這座位.....

作為父母, 我地一斉好好教育下一代. 加油!

複式洋房

回覆:JMIMI 的帖子

喜歡你說的"腦殘"

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

依家多數後生囝囡唔會代人著想,等以後佢哋有人生經歷後先懂得。

首頁

尾頁

跳至