親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問各位JM知唔知邊度book珠海長隆入場券加酒店平啲?老公月尾突然有幾日假,想帶小朋友去玩下!

另外想問下去過的JM,3間酒店邊間食野會方便啲同好味啲?小朋友住邊間酒店會開心啲?

唔該曬

大宅

Riceymama 發表於 15-8-15 02:01
請問各位JM知唔知邊度book珠海長隆入場券加酒店平啲?老公月尾突然有幾日假,想帶小朋友去玩下!

另外想問 ...

邊間平,真喺要去行吓夾價,不過我在專X買,算平。不過有人在其他細些的買過,話仲平。你可抓文睇睇。

三間酒店都好靚,小朋友見到邊間都開心,但以橫琴灣那間最大規模及大。我只喺住過橫琴灣那間。
食嘢以橫琴及企鵝最多,馬戲就少些嘢食。味就差不多,因為都喺廣東口味。玩水就橫琴最方便,去海洋王國就以企鵝最近,落樓下就喺。

大宅

回覆:想去珠海長隆

我book咗明星3人套票$6xxx下星期去,住横琴灣3日2夜連船票,包馬戲&海洋王國(2天多次入場)門票,問過專業&中旅,最平係呢間,你可以再問問😄

大宅

玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:我book咗明星3人套票$6xxx下星期去,住横琴

原帖由 咪肥 於 15-08-16 發表
我book咗明星3人套票$6xxx下星期去,住横琴灣3日2夜連船票,包馬戲&海洋王國(2天多次入場)門票,問過專業&中旅 ...
明星打咗2日都無人接聽

請問9月價錢出咗未 ?

大宅

回覆:怪獸@媽咪 的帖子

明星打電話問等好耐都冇人聴架,你send e-mail問,佢會打電話覆返你架

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

之前有jm話係官網book最抵!

男爵府

畀面勳章

怪獸@媽咪 發表於 15-8-16 14:28
明星打咗2日都無人接聽

請問9月價錢出咗未 ?

我上星期問話未,今星期才會出

不過我已決定去官網訂

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章

我喺明星買 package

大宅

唔該各位JM,我都睇過官網,好似都ok!想問各位住過企鵝或馬戲嗎?有咩意見?

男爵府

回覆 Riceymama 的帖子

如果, 去海洋王國玩就去住企鵝酒店就最近! 行落去就得勒, 方便D, 其他兩間就要坐SHUTTLE!

散場時真係超級多人!我諗坐SHUTTLE都會幾多人!

大宅

peggyy25@hotmai 發表於 15-8-17 10:30

如果, 去海洋王國玩就去住企鵝酒店就最近! 行落去就得勒, 方便D, 其他兩間就要坐SH ...

我上次去坐最後一班車回橫琴,唔會好多人,車滿但唔使排隊。多數的人都喺坐公車走,公車就爆,我估佢地唔喺住橫琴。

大宅

peggyy25@hotmai 發表於 15-8-17 10:30

如果, 去海洋王國玩就去住企鵝酒店就最近! 行落去就得勒, 方便D, 其他兩間就要坐SH ...

馬戲就未住過。企鵝去過,坐升降機去頂樓食飯。不過佢的電梯唔使房咭就可以去邊層都得,保安不太好。而橫琴就要房咭拍去電梯內的讀咭機先按到你住果層,但去唔到別的樓層。如考慮安全,就一定喺橫琴。

大宅

我又想問下呢,知道酒店有bb床提供嗎?唔該哂

大宅

Riceymama 發表於 15-8-15 02:01

另外想問 ...
剛剛回來.
我係星期日,一,二 (三日兩夜), 本來諗住都叫平日, 總好過五, 六, 日. 我地住企鵝酒店, 就係貪佢去海洋王國方便啲, 房間得意啲, 小朋友一定喜歡, 點知去到先知衰...... 企鵝酒店實在太太太大了, 一共2000幾間房, 我覺得佢地安排得好差好差, 做每樣野都要排隊排隊排隊, 真係怕怕. 尤其喺"帝企鵝"餐廳食buffet時, 簡直難以想像要咁樣排隊入座, 入到去多人到完全唔想拎野食, 仲比我見到啲好無品嘅強國人拎住自己嘅水樽去裝果汁, 我即刻閙爆佢, 但專頭佢又走去裝........

我建議住橫琴灣酒店會好啲, 雖然去海洋王國無咁方便, 但起碼唔會好似企鵝酒店咁, 成個lobby都係大陸人喺度sleep. 我地第二日去左橫琴灣酒店水上樂園玩, 出奇地少人, 舒服好多.

食野方面其實除左buffet, 周圍都好多食店, 我地喺企鵝酒店廣場食都好多選擇, ok好味.

PS: 之前我朋友Easter時住過企鵝酒店, 都無我呢個情況. 我懷疑國內本身暑假做緊呢間酒店promote, 所以多人成咁.

BTW, 除左係人太多之外, 其實都ok好玩的.

SPJB Family - Sammy/Penny/Jason/Boris
梓滔(Boris) - 2006年9月25日出世 - 6.6 磅
卓熙(Jason) - 2001年1月18日出世 - 5.5 磅
http://hk.myblog.yahoo.com

大宅

引用:Quote:Riceymama 發表於 15-8-15 02:01 請

原帖由 SPJB 於 15-08-19 發表
剛剛回來.
我係星期日,一,二 (三日兩夜), 本來諗住都叫平日, 總好過五, 六, 日. 我地住企鵝酒店, 就係貪佢 ...
我想問下如果我1:00到橫琴灣酒店、第二日夜晚8:00船、我應該第一日去到玩左水上樂園先定係第2日玩?

大宅

SPJB 發表於 15-8-19 19:42
剛剛回來.
我係星期日,一,二 (三日兩夜), 本來諗住都叫平日, 總好過五, 六, 日. 我地住企鵝酒店, 就係貪佢 ...
唔係講笑, 呢3日企鵝酒店大堂充滿人潮, 同圍都係大陸人, 真不爽!!

BIGPAT    發表於 15-8-20 15:30

SPJB Family - Sammy/Penny/Jason/Boris
梓滔(Boris) - 2006年9月25日出世 - 6.6 磅
卓熙(Jason) - 2001年1月18日出世 - 5.5 磅

大宅

Chucherry1234 發表於 15-8-19 19:48
我想問下如果我1:00到橫琴灣酒店、第二日夜晚8:00船、我應該第一日去到玩左水上樂園先定係第2日玩?

...
Arr......你兩日一夜的話, 我個人會第一日check in 左 先去水上樂園, 玩佢三粒鐘, 然後翻酒店舒舒服服沖個靚涼, 之後5點去海洋王國又無咁曬, 8:30睇埋煙花先走, 跟住第二日再入園.
如果第二日先去, 就要喺水上樂園沖涼, 我自己唔係好慣, 覺得唔方便.

大宅

引用:Quote:Chucherry1234 發表於 15-8-19 19:48

Arr......你兩日一夜的話, 我個人會第一日check in 左 先去水上樂園, 玩佢三粒鐘, 然後翻酒店舒舒服服沖個 ...
係呀、我都諗住去到即刻玩左水上樂園先、之後沖涼去海洋王國、8:00睇馬戲、第二朝早餐完再玩王國至5:00

大宅

引用:Quote:原帖由 SPJB 於 15-08-19 發表Arr...

原帖由 Chucherry1234 於 15-08-19 發表
係呀、我都諗住去到即刻玩左水上樂園先、之後沖涼去海洋王國、8:00睇馬戲、第二朝早餐完再玩王國至5:00

...
我今日先在中旅book套票、$4500包3人王國,早餐、2人船票……再另買馬戲……total$6000

男爵府

引用:Quote:Riceymama 發表於 15-8-15 02:01 請

剛剛回來.
我24号去兩日一夜,住企鵝酒店,有夜晚自助歺,两曰門票,1点到酒店,應該會寄存行李,跟手入樂園玩,到6点去吃自助歺,約8点再入樂園看烟花表演!但聽你講吃自助歺很多人,仔仔又想坐的位置看到企鵝,是否要再早啲去排定隊入?請問自助歺幾点開始?Thx

首頁

尾頁

跳至