在職全職

跳至

首頁
34567...13

尾頁

等待驗證會員

Re: 港島東的mami !!!

Edison媽咪,

你未決定,打算邊間收咪讀邊間.如果2間都收,我會帶囡囡去行多幾轉,睇下佢反應.
你呢?打算邊幾間呀?

子爵府

醒目開學勳章

Edison媽咪,
我覺得8間就真係太多啦,小朋友要面試面足8間都幾係!我suggest最多4間就ok啦!我個囡之前都係報左2間。

大宅

你地誤會左了!我只係選左未報咋,因為我自己選黎選去都唔知邊幾間先至係精選,不如你地幫我呀!thank you very much!

衛理,靈糧堂,聖公會,嶺南,寶血,維多利亞,蘇淅邊幾間好呢?我想佢d英文好d,如果其他有得選我唔會選維多利亞,因為都幾貴,而我又想升小學時都幾好,我都唔知點選好????????

子爵府

醒目開學勳章

我揀靈糧堂,維多利亞,蘇淅!

大宅

Xanthe,

你換左張相你個仔好似大個好多咁!哈哈!
係呀!我想問幼稚園面試係唔係一定要講自己個名架?我個大仔好衰架,都唔知係唔係玩野,我問佢叫咩名佢都唔講,問佢其他野先講,佢成日都唔講自己既名,我問佢佢又問番我叫咩名,真係俾佢激死,問媽媽叫咩名,佢又講爸爸個名 :-x ,如果真係要考既話真係唔知點,佢唔講自己個名咁係唔係即係間間都唔會收佢架?

子爵府

醒目開學勳章

Edison媽咪,
我個囡考個陣時,好簡單叫佢砌積木,做下配對,講故仔比佢聽跟住就問d問題,好似冇咁深,不如你係"談幼稚園"post出黎問下!

等待驗證會員

Edison媽咪,

如果唔想太貴學費亦想英文好,我會揀蘇浙.

我囡囡仲大鑊呀!唔多識講野嫁,連生字都唔識,只識單字,我都唔知點算.

大宅

小寶,

你仔仔讀啟思讀得幾好嗎?? 開心嗎?? 係咪活動教學!?!? 多唔多功課?!?! 深唔深???

我個仔都好好動的, 揀小學我都好煩惱呀!!!! 同你一樣o甘諗法, 嚴的學校....... 都唔知點好!??!?!? 煩惱~~~~~~

~~~~~~

由 小寶 於 2004-07-08 10:57:37

Hei-Hei

係呀,我仔仔轉左去杏花村啟思.
小學....唉!我都未有頭緒呀,佢又好動活躍,較嚴既學校又怕,所以都好煩惱,你呢...有乜心水呀?
Hei-Hei

子爵府

醒目開學勳章

小寶 & Hei-Hei,

不如考慮救世軍韋理夫人下午班,因為我有時見到d學生同家長我都有同佢哋傾偈,佢哋大多數係活動教學,我覺得適合較活潑的小朋友,同埋佢派位唔差有50%派到band 1中學。你哋有時間去睇下放學同d家長傾下。
ps.下午班比上午班好,因為下午班的校長係之前上午班的校長!

大宅

好媽媽勳章

Hei-Hei

我仔仔轉左校之後都ok啦,功課唔多,唔深,比起北角果間淺.
你仔仔是否都是今年揀學校,你都是15區嗎?
小寶

大宅

好媽媽勳章

Xanthe

上月仔仔學校的講座,請了一些小學家長去講,其中也有救世軍韋理夫人下午校的家長,她說有很多功課的,每星期都要中/英默書,不過我唸很多學校都是,但校長是好好.
如果揀韋理夫人要跨區,機會很微啊!
小寶

子爵府

醒目開學勳章

小寶 寫道:
Xanthe
上月仔仔學校的講座,請了一些小學家長去講,其中也有救世軍韋理夫人下午校的家長,她說有很多功課的,每星期都要中/英默書,不過我唸很多學校都是,但校長是好好.
如果揀韋理夫人要跨區,機會很微啊!

小寶,
機會又未必很微,我有d朋友跨網派得仲好過我,但你可以放佢係甲部的志願。另外你亦可check下啓思的校長同韋理夫人的校長friend唔friend亦有帮助。我知道聖道明的校長同下午校的校長好friend所以曾經有個媽咪要求入讀都比臉入讀到。你可以check下!

大宅

好媽媽勳章

Xanthe

啟思都有很多學生入到,我唸校長同韋理夫人的校長都friend, 不過太多功課,我又不想太大壓力
小寶

等待驗證會員

Edison媽咪,

點呀!係咪仲心大心細呀?我見你問緊人,有關維記可否申請減學費.

子爵府

醒目開學勳章

小寶 寫道:
Xanthe

啟思都有很多學生入到,我唸校長同韋理夫人的校長都friend, 不過太多功課,我又不想太大壓力

小寶:
Oh, really!!不過上左小學就一定多功課,這係冇得避!除非讀好free的學校啦!

等待驗證會員

我本來打算明慧或衛理,但現可能放棄衛理,考慮蘇浙,覺位有咩意見?
但屋企無人識國語,同唔打算上佢小學.

大宅

kilam ,

你係唔係諗住今年俾你個女讀N1,定係下年呀?

等待驗證會員

Edison媽咪,

如果蘇浙,會係05年9月讀K1,但明慧的話就會2月插班入N1.

子爵府

醒目開學勳章

各位,有冇興趣去賣旗?

CLICK HERE!!!

子爵府

hi all,

still have little idea about me? heee.. we've a "Starbuxk gathering" at hen fa chun long time ago . heeee.. i back to work for almost 8 months but i'm considering back to full time mom........ long story.

let's chat more later.
almost time to sleep heeee
違規內容已被管理員刪除

首頁
34567...13

尾頁

跳至