自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

別墅

9月先小一開學, 7月有兩個group已經開左強制加入, 一個全級一個同班
1) 有個同班同學媽媽A send左佢個仔張相同扮相比大家 (兩個group加埋成百人), 之後要大家幫佢FB投票 model比賽 like. 跟住有10零個回覆Done左嘅reply. 有D唔覆佢包括我就不斷比A煩, 話我地未like佢仔張相.... 隔左一日, 佢又send埋佢大仔(唔係同學)張相出來, 又重覆要人like埋佢大仔, 今次冇人覆話done左, 佢就不停追問, 煩到死

2) 成日問D低能問題, 如鉛筆買幾長, 校服買幾大, 底衫買幾件, 黑鞋買啡黑得唔得, 興趣班走堂得唔得

3)有人想開學前出來玩一次, 但平日夜晚8點某公園踩單車, 班細就公園玩, 大人就坐埋一堆傾計同野餐. 呢個話題我一開始已經話未放工join唔到. 點知另一媽媽B唔知做咩自己打張list出來。  邊個媽媽當晚負責咩工作, 我突然要負責整雞翼, 有人要負責蛋糕, 有人要買蛋撻。  又有人問邊個屋企有會所,改去會所得唔得, 超9唔答8

4)學校到而家只派了5張通告, 早排媽媽C唔見左, 問幾時幾點要返學, 咁有人覆左佢, 有埋相。  隔兩日媽媽D又問搵唔到通告, 如是有人又重覆回佢。  今日又有媽媽E話搬屋搵唔番通告, 真係好煩好煩

SiuBBee    發表於 15-8-18 22:11

男爵府

引用:9月先小一開學,+7月有兩個group已經開左強

原帖由 芝士粉 於 15-08-18 發表
9月先小一開學, 7月有兩個group已經開左強制加入, 一個全級一個同班
1) 有個同班同學媽媽A send左佢個仔張 ...
係咁架啦

大宅

回覆:未開學已經覺得個Whatsapp 媽媽 group好煩

全級嗰個group咪勁多人????

子爵府

回覆:未開學已經覺得個Whatsapp 媽媽 group好煩

睇到都覺得煩

禁止訪問

水晶宮

2018復活節勳章

咁你可以退出架

kavenzou    發表於 15-8-20 18:47
InkCartridge    發表於 15-8-19 09:40
wongjoetabo    發表於 15-8-18 22:16

子爵府

2024年龍年勳章 睛靈勳章 hashtag影視迷勳章

聽到都覺得煩

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

如果不是學校強制入,離組吧

丫雅    發表於 15-8-18 18:55

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

未開學就有

好勁。。。得閒又緊張到爆

大宅

引用:9月先小一開學,+7月有兩個group已經開左強

原帖由 芝士粉 於 15-08-18 發表
1) 有個同班同學媽媽A send左佢個仔張 ...
Just leave the group if that annoys you so much.dont get upset la

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章

Mute咗佢,得閒先睇

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

唔喜歡味退出囉

子爵府

我仔九月返 n, 我無諗過要同其他媽咪開 WhatsApp group woo

水晶宮

咁快就有?同班都話,同級都要咪好煩?比我就離gruop算了

珍珠宮

虎到金來勳章

通常set咗靜音之後就唔理佢,佢哋講乜我都當時運高睇唔到,當然更多唔會覆,我係用呢招對付所有被强迫入group嘅做法!

別墅

咁快已經認識了?

男爵府

Just leave the group

大宅

真係好煩,我果個小一谷都係,有個媽媽成日post佢d自制食物相,日日post煩到嘔,前排佢去旅行又在谷講十幾次,乜都關個旅行事,買校服都話去埋旅行先,買畫袋又話去埋旅行先開頭以為佢去邊旅行咁巴閉,原來去台灣5日咁大把,佢仲改自己個名叫幸福小女人,真係好難頂

JessicaElla    發表於 15-8-19 15:43
CHLOEJELLY    發表於 15-8-19 15:36
isa_ty    發表於 15-8-19 09:56
藍藍mami    發表於 15-8-19 00:17
jpangel    發表於 15-8-19 00:11
danad    發表於 15-8-18 23:35
schoolcat    發表於 15-8-18 21:33

侯爵府

回覆 芝士粉 的帖子

其實相信都有不少媽媽敢怒不敢言,只是不好意思做第一個,也不好意思離群。

mrsmacaroon    發表於 15-8-18 19:35

已刪除用户

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

首頁
12345...10

尾頁

跳至