自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我有件冷衫本來想織比男朋友,而家變埋老公,仔都生埋都未織好。今次真係的起心肝決定織埋佢,但已經唔記得左點織,可以點算?有無d鋪頭可以學?有無jm肯教我?感激不盡!

係一件開胸牛角外套,前後幅已經織好,停左起對袖度。。。

侯爵府

BK Milk勳章

你住邊區?

鋪頭通常要向佢度買冷先會教你。

大宅

引用:你住邊區?鋪頭通常要向佢度買冷先會教你。

原帖由 heiheikwok 於 15-08-20 發表
你住邊區?

鋪頭通常要向佢度買冷先會教你。
我住青衣,對面海番工。

買冷都唔係問題,但如果佢要我買番件冷衫咁多舊先肯教就死啦

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:我有件冷衫本來想織比男朋友,而家變埋老公

原帖由 菇兒 於 15-08-20 發表
我有件冷衫本來想織比男朋友,而家變埋老公,仔都生埋都未織好。今次真係的起心肝決定織埋佢,但已經唔記得 ...
去圖書館借書刨下

你若盛開, 蝴蝶便來!

水晶宮

回覆:求助!有關織冷衫

去冷舖。

不過多數要買冷先會教你。

但都可以問下唔買冷齋學收幾多錢。

子爵府

你己有夠織䄂既冷?同埋仲有冇圖?有就放個圖來睇下。牛角䄂我織過俾仔仔。唔難既,最難既前後幅你都搞掂囉

大宅

去youtube找片學,我也是只懂基本功,在那裡跟著織到這款室内便鞋。

大宅

引用:你己有夠織䄂既冷?同埋仲有冇圖?有就放個

原帖由 dobbybabie 於 15-08-20 發表
你己有夠織䄂既冷?同埋仲有冇圖?有就放個圖來睇下。牛角䄂我織過俾仔仔。唔難既,最難既前後幅你都搞掂囉 ...
我一次過買晒所有冷咖喇。其實初初係我有個親戚教我織,所以無圖乜都無。但而家佢要湊孫唔得閒教我喇,所以我都唔知點攪

大宅

多謝各位回覆,我搵到救星喇!原來坐我隔離個同事係勁人!我有救喇!

子爵府

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

菇兒 發表於 15-8-20 21:04
多謝各位回覆,我搵到救星喇!原來坐我隔離個同事係勁人!我有救喇!

...

首頁

尾頁

跳至