親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

陪月勳章

Plan 梗九州行程, Xmas 後出發,不肯定可不可行,請高人指點。

Day 1 : 福岡 - 博多 - 湯布 (森號特色火車)
Day 2 & 3 : 湯布 - Aso - farmland- 火山
Day 4 : Aso - 熊本 (Aso boy 火車)
Day 5 & 6 : 熊本 - 豪堡
Day 7 & 8 : 豪堡 - 博多 (豪堡火車)

特色火車12月時間表仲未出,怕配合唔到以上行程。

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:九州之旅

幾號出發?26號開始日本學校長假,特色火車可能好full. 你第一日便坐森林號,可能未必買到票

伯爵府

Day 1幾點落機?

別墅

陪月勳章

打算26號出發,未買機票,可唔可以網上訂位?

禁止訪問

別墅

陪月勳章

引用:你這個+Trip+日日都幾粒鐘火車,真是火車之

原帖由 tst1800 於 15-08-29 發表
你這個 Trip 日日都幾粒鐘火車,真是火車之旅,邊度都唔使去.
應該點調動?

大宅

Day 1 就即刻買由布之森坐去湯布?我覺一定唔得咯,由布之森超級爆,我紅葉嗰時去,一落機即刻買pass換票,day 3去都爆,最終要搭sonic 號去別府,再由別府搭由布之森去湯布,同埋asoboy,唔係日日都班次,你要check清楚啊!

別墅

陪月勳章

引用:Day+1+就即刻買由布之森坐去湯布?我覺一定

原帖由 peggy_723 於 15-08-29 發表
Day 1 就即刻買由布之森坐去湯布?我覺一定唔得咯,由布之森超級爆,我紅葉嗰時去,一落機即刻買pass換票, ...
如果倒轉行,先去豪堡,最尾先坐由布之森返博都,可行嗎?
最早可以幾多日前換票?

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

第一日去到湯布院夜晚

大宅

Agnes'b 發表於 15-8-29 13:22
Plan 梗九州行程, Xmas 後出發,不肯定可不可行,請高人指點。

Day 1 : 福岡 - 博多 - 湯布 (森號特色火車 ...
第一日就想撘由布森號,幾乎不可能,而且第一日幾點到福岡? 飛機一定唔DELAY? 第一日都係PLAN輕鬆D
行程中,如果必定要撘某某特色火車,可以上JR預訂,但lei種方法就要俾正價全額,九州JR PASS係唔包架~ 要慳錢定要撘指定火車,自己衡量啦~

阿蘇BOY火車NORMALLY只開WEEKEND日子
你指的火山係阿蘇火山嗎? 時至今日阿蘇火山仲未開放得返喎~

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Quote:Agnes\'b+發表於+15-8-29+13:22+Plan+

原帖由 skybc 於 15-08-30 發表
第一日就想撘由布森號,幾乎不可能,而且第一日幾點到福岡? 飛機一定唔DELAY? 第一日都係PLAN輕鬆D
行程中 ...
好似就算正價買,海外人士也不能劃位??

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Quote:Agnes\'b+發表於+15-8-29+13:22+Plan+

原帖由 skybc 於 15-08-30 發表
行程中 ...
樓主機票都未買,唔會知幾點落機
其實應該買左機票先plan,幾點到埗丶離開都未知好難plan, 而且而家機票已經幾貴

別墅

陪月勳章

多謝提點,打算聽日買機票,行程亦已更改。
睇來坐唔到預期的特色火車。

首頁

尾頁

跳至