興趣嗜好

跳至

首頁
23456...94

尾頁

別墅

回覆:Aubrey_baby 的帖子

我通常download apps 睇

別墅

我通常download apps 睇

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

剛番炒完美人骨,短短地幾正!
顧漫的驕陽似我不知何時才有下集,e本我好鍾意!

男爵府

回覆 lala229 的帖子

一生一世美人骨是 sad or happy ending?

公爵府

引用:Quote:原帖由 mymarigold 於 15-09-02 發表

原帖由 Aubrey_baby 於 15-11-01 發表
鳳囚皇我曾經放棄過兩三次,最後一次發覺要去到中段之後先開始好睇,然後就放唔抵了

其實顧曼嘅現 ...

顧漫,我係睇劇《杉杉來吃》、《何以笙簫默》先,然後開始睇佢啲小說。

《微微一笑很傾城》現拍緊劇,好期待。

公爵府

引用:剛番炒完美人骨,短短地幾正!顧漫的驕陽似

原帖由 lala229 於 15-11-01 發表
剛番炒完美人骨,短短地幾正!
顧漫的驕陽似我不知何時才有下集,e本我好鍾意!
《驕陽似我》下,可能要再等幾年

《一生一世美人骨》,感覺淡淡然,好正。

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

回覆:everydaymom 的帖子

happy

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 Aubrey_baby 於 15-11-01 發

原帖由 mymarigold 於 15-11-01 發表
我好鍾意肖奈呢個角色,好難搵到適合人選去演繹佢既氣質。

伯爵府

回覆:請問有無古言小說可推介

睇左錯嫁良緣之洗冤錄,幾好,節奏明快、開段吸引,不會拖好耐都未入題……不過我都是鍾意醉玲瓏多d , 佢多d感情線。😁

公爵府

引用:睇左錯嫁良緣之洗冤錄,幾好,節奏明快、開

原帖由 lala229 於 15-11-03 發表
睇左錯嫁良緣之洗冤錄,幾好,節奏明快、開段吸引,不會拖好耐都未入題……不過我都是鍾意醉玲瓏多d , 佢多 ...
《一代軍師》比《洗冤錄》仲正,同埋故事唔會點拖,不過感情線真係較少,相比下《醉玲瓏》情節敕慢,但作者用詞好靚

公爵府

回覆:請問有無古言小說可推介

噹噹網真係快手,星期六 order, 今日星期二已收到(EMS)!第一轉買咗墨舞碧歌《傳奇》、十四郎《玻璃美人煞》,仲有《一生一世歌盡桃花》。第二轉又買咗小佚《潚然夢》同《少年丞相世外客》,應該呢兩日會到手。

Cheuk2012    發表於 18-1-13 01:07

公爵府

引用:啱啱上網睇完 : 一品廢妻(鳯隠天下), 盜妃

原帖由 carrina 於 15-09-29 發表
啱啱上網睇完 : 一品廢妻(鳯隠天下), 盜妃天下, 錯妃誘情
一品 & 盜妃 翻兜買書再慢慢睇 ...
我睇緊《一品廢妃》卷一,OK喎。

伯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

回覆:mymarigold 的帖子

上youtube search埋《鳳隱天下》呢首古風歌仲好意景

伯爵府

回覆:mymarigold 的帖子

好勁,好多書!
瀟然夢睇過但忘記哂!

公爵府

引用:好勁,好多書!瀟然夢睇過但忘記哂!

原帖由 lala229 於 15-11-03 發表
好勁,好多書!
瀟然夢睇過但忘記哂!
我網上 search 古言推介,comments 好而圖書館無先買。瀟然夢雖然少啲人講,但 comment 唔錯。今朝收到書喇。

Cheuk2012    發表於 18-1-13 01:07

公爵府

引用:上youtube search埋《鳳隱天下》呢首古風歌

原帖由 carrina 於 15-11-03 發表
上youtube search埋《鳳隱天下》呢首古風歌仲好意景
謝推介。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

YuYuMother 發表於 15-11-2 07:26
我好鍾意肖奈呢個角色,好難搵到適合人選去演繹佢既氣質。
要靚仔丶要知性丶運動型,氣場強大⋯⋯去邊搵?

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 mymarigold 的帖子

古言推介靡寶的《歌盡桃花》丶天下無病的《執子之手,將子拖走》,
短短地,好睇。

公爵府

引用:Quote:YuYuMother 發表於 15-11-2 07:26 我

原帖由 soso1227 於 15-11-04 發表
要靚仔丶要知性丶運動型,氣場強大⋯⋯去邊搵?
彭于晏?

公爵府

引用:回覆 mymarigold 的帖子古言推介靡寶的《歌

原帖由 soso1227 於 15-11-04 發表
回覆 mymarigold 的帖子

古言推介靡寶的《歌盡桃花》丶天下無病的《執子之手,將子拖走》,
thx
可惜《歌盡桃花》太舊斷晒貨。。。

首頁
23456...94

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊